ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеальне доповнення до м'яса та овочів: рецепт баклажанної ікри на зиму

Рецепти 20:58 - 03 листопада 2022

Пропонуємо легкий рецепт універсальної закуски на зиму

Ідеальне доповнення до м'яса та овочів: рецепт баклажанної ікри на зиму

Рецепт баклажанної ікри на зиму/Фото: pexels

Баклажанна ікра стане чудовим доповненням до основної страви, а також її можна використовувати як намазку на хліб. Пропонуємо два рецепти цієї універсальної закуски на зиму, яка сподобається усій сім'ї.

Баклажанна ікра шматочками

Інгредієнти

  • баклажан - 2 кг
  • перець болгарський - 3 шт.
  • помідор - 2 шт.
  • цибуля - 3 шт.
  • олія - 4 ст. л.
  • томатна паста - 2 ст. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Баклажани потрібно добре помити та очистити від шкірки. Нарізати кубиками. Викласти в глибоку посудину.
  2. Помідори пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Змішати їх з томатною пастою. Болгарський перець нарізати соломкою, а цибулю - кубиками.
  3. На розігріту з соняшниковою олією сковороду висипати цибулю. Смажити протягом 3 хвилин, потім додати баклажани, перець і половину томатної маси. Перемішати інгредієнти і тушкувати під кришкою 40 хвилин.
  4. Посолити і поперчити овочі, додати цукор, спеції і другу половину томатної маси. Тушкувати ще близько 5 хвилин.

Баклажанна ікра з овочами на зиму

Інгредієнти

  • помідори - 1 кг
  • баклажани - 1 кг
  • олія - 5 ст. л.
  • цибуля - 500 г
  • болгарський перець - 500 г
  • морква - 200 г
  • петрушка
  • сіль - 2 ст. л.
  • оцет - 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. На помідорах потрібно зробити зверху хрестоподібні надрізи і залити їх окропом. Зняти шкірку. Баклажани, моркву, перець і цибулю нарізати.
  2. На розігрітій з олією сковороді обсмажити нарізані баклажани по 5 хвилин з кожного боку, потім додати інші овочі і ще трохи обсмажити все разом.
  3. Приготовані овочі перебити блендером. Перекласти однорідну ікру в каструлю і тушкувати під кришкою 40 хвилин. Додати спеції та зелень, а потім тушкувати ще 10 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати кашу без світла та газу. Пропонуємо список круп, які не обов'язково варити для приготування.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин