ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Родзинка херсонської кухні: рецепт чабанської шурпи

Рецепти 20:52 - 09 листопада 2022

Ця страва може вразити навіть гурманів

Родзинка херсонської кухні: рецепт чабанської шурпи

Рецепт чабанської шурпи по-херсонськи / Фото: Pixabay

Херсонська кухня дуже смачна та колоритна. Вона може вразити навіть гурманів, але особливою популярністю користується місцева шурпа.

Чабанська шурпа по-херсонськи: інгредієнти

  • Яловичина або свинина – 400 г
  • Картопля – 400 г
  • Болгарський перець – 200 г
  • Помідор – 150 г
  • Цибуля – 150 г
  • Часник – 10 г
  • Томатна паста – 30 г
  • Олія – 20 г
  • Сіль, перець та зелень – за смаком

Спосіб приготування шурпи по-херсонськи:

  1. Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на олії.
  2. Нарізаємо м'ясо середніми шматочками та смажимо разом із цибулею.
  3. Перець нарізаємо соломкою, помідори – кубиками, а моркву натираємо. Додаємо овочі та томатну пасту на пательню.
  4. Заливаємо окропом, щоб вода покрила все, і залишаємо тушитися на 30 хвилин.
  5. Нарізаємо картоплю кубиками. Коли м'ясо та овочі будуть готові – пересипаємо вміст пательні у каструлю до картоплі.
  6. Додаємо води, солимо та перчимо і варимо до готовності. Кількість води можна регулювати за власними вподобаннями щодо того, наскільки страва має бути густа.
  7. Коли суп готовий, додаємо до нього давлений часник та залишаємо настоюватися на 30 хвилин, після чого подаємо на стіл.

Раніше ми розповідали про козацький перекус – запечене сало з часником. Ця страва вийде не лише смачною, а й корисною, адже в салі міститься багато вітамінів та мінералів.

Джерело: Khersondaily

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин