Родзинка херсонської кухні: рецепт чабанської шурпи
Ця страва може вразити навіть гурманів

Рецепт чабанської шурпи по-херсонськи / Фото: Pixabay
Херсонська кухня дуже смачна та колоритна. Вона може вразити навіть гурманів, але особливою популярністю користується місцева шурпа.
Чабанська шурпа по-херсонськи: інгредієнти
- Яловичина або свинина – 400 г
- Картопля – 400 г
- Болгарський перець – 200 г
- Помідор – 150 г
- Цибуля – 150 г
- Часник – 10 г
- Томатна паста – 30 г
- Олія – 20 г
- Сіль, перець та зелень – за смаком
Спосіб приготування шурпи по-херсонськи:
- Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на олії.
- Нарізаємо м'ясо середніми шматочками та смажимо разом із цибулею.
- Перець нарізаємо соломкою, помідори – кубиками, а моркву натираємо. Додаємо овочі та томатну пасту на пательню.
- Заливаємо окропом, щоб вода покрила все, і залишаємо тушитися на 30 хвилин.
- Нарізаємо картоплю кубиками. Коли м'ясо та овочі будуть готові – пересипаємо вміст пательні у каструлю до картоплі.
- Додаємо води, солимо та перчимо і варимо до готовності. Кількість води можна регулювати за власними вподобаннями щодо того, наскільки страва має бути густа.
- Коли суп готовий, додаємо до нього давлений часник та залишаємо настоюватися на 30 хвилин, після чого подаємо на стіл.
Раніше ми розповідали про козацький перекус – запечене сало з часником. Ця страва вийде не лише смачною, а й корисною, адже в салі міститься багато вітамінів та мінералів.
Джерело:
Khersondaily
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні