Ніжна українська страва: покроковий рецепт картоплі в грибній підливці
Білі гриби можна замінити на будь-які інші

Легка та ніжна страва: рецепт картоплі в грибній підливці/Фото: Pinterest
Ароматна картопля в грибній підливці не залишить байдужим будь-кого. Пропонуємо порадувати своїх близьких смачною стравою.
Картопля в грибній підливці: інгредієнти
- Картопля — 800 г
- Сушені білі гриби — 40 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Зубчики часнику — 2 шт
- Соняшникова олія — 40 мл
- Пшеничне борошно — 2 ст.л
- Вершкове масло — 50 г
- Сіль, чорний перець — за смаком
Як приготувати картоплю в грибній підливці
- Промийте сушені гриби та залиште на декілька годин у гарячій воді. Потім варіть у цій же воді 30-40 хвилин. Наріжте гриби невеликими шматочками.
- Нашаткуйте цибулю. Обсмажте її до м'якості. Додайте у сковорідку гриби, борошно, добре перемішайте і залийте відваром із грибів. За бажанням посоліть та поперчіть. Тримайте на вогні до загустіння.
- Відваріть картоплю у шкірці (приблизно 25 хвилин). Наріжте на круглі шматочки. Викладіть їх на таріль.
- Очистіть та пропустіть часник через прес. Змішайте його з олією та сіллю. Полийте цим соусом картоплю. Подавайте страву із грибною підливою. Смачного!
Раніше ми писали рецепт чабанської шурпи.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні