ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжна українська страва: покроковий рецепт картоплі в грибній підливці

Рецепти 10:50 - 11 листопада 2022

Білі гриби можна замінити на будь-які інші

Ніжна українська страва: покроковий рецепт картоплі в грибній підливці

Легка та ніжна страва: рецепт картоплі в грибній підливці/Фото: Pinterest

Ароматна картопля в грибній підливці не залишить байдужим будь-кого. Пропонуємо порадувати своїх близьких смачною стравою.

Картопля в грибній підливці: інгредієнти

  • Картопля — 800 г
  • Сушені білі гриби — 40 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Зубчики часнику — 2 шт
  • Соняшникова олія — 40 мл
  • Пшеничне борошно — 2 ст.л
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Як приготувати картоплю в грибній підливці

  1. Промийте сушені гриби та залиште на декілька годин у гарячій воді. Потім варіть у цій же воді 30-40 хвилин. Наріжте гриби невеликими шматочками.
  2. Нашаткуйте цибулю. Обсмажте її до м'якості. Додайте у сковорідку гриби, борошно, добре перемішайте і залийте відваром із грибів. За бажанням посоліть та поперчіть. Тримайте на вогні до загустіння.
  3. Відваріть картоплю у шкірці (приблизно 25 хвилин). Наріжте на круглі шматочки. Викладіть їх на таріль.
  4. Очистіть та пропустіть часник через прес. Змішайте його з олією та сіллю. Полийте цим соусом картоплю. Подавайте страву із грибною підливою. Смачного!

Раніше ми писали рецепт чабанської шурпи.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин