Запас м'яса на зиму: рецепт домашньої тушонки з курки
Це м'ясо можна буде використовувати взимку для салатів чи інших страв

Рецепт домашньої тушонки з курки/Фото: pexels
Домашня тушонка завжди рятує у непередбачуваних ситуаціях. Її можна використати для супу або ж як повноцінну страву. Пропонуємо рецепт тушонки з курячого м'яса.
Інгредієнти
- курка - 1,8 кг
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- перець чорний, горошок - 6 шт.
- сіль - 1,8 ч. л.
- лавровий лист - 3 шт.
Спосіб приготування
- Курку добре промийте. Розріжте на невеликі шматочки. Можна залишити кістки, а можна прибрати. Це вже за бажанням.
- Цибулю очистіть, помийте, подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера.
- Ретельно простерилізуйте скляні банки. Підготовлені шматки курки викладіть у глибоку миску або каструлю, посоліть, додайте цибулю і перемішайте.
- На дно простерилізованих банок покладіть один лавровий лист і 2-3 горошини чорного перцю. Потім щільно викладіть куряче м'ясо не доходячи до верху банки приблизно 1,5-2 см.
- Із простерилізованих залізних кришок зніміть гумові обідки. Прикрийте банки кришками без обідків. Рівномірно засипте сіллю дно форми для випікання (це не дасть пригоріти курячому м'ясу).
- Поставте на сіль банки з куркою і перемістіть форму в холодну духовку. Відрегулюйте температуру до 110 градусів.
- Через 30-40 хвилин збільште температуру до 180 градусів і готуйте тушонку ще 2-2,5 години.
- Після цього вимкніть духовку і дайте банкам з тушонкою охолонути 30-40 хвилин.
- Потім швидко вставте в кожну залізну кришку гумовий обідок і закрийте банки з тушонкою.
- Переверніть охолоджені банки й заверніть в теплу ковдру до повного остигання.
Раніше ми писали, як не можна зберігати тушонку вдома. Підготували для вас три корисні поради.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні