ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт неймовірно смачної качки, яка фарширована гречкою та яблуками

Рецепти 18:45 - 18 листопада 2022

Для приготування краще обирати кислі яблука

Рецепт неймовірно смачної качки, яка фарширована гречкою та яблуками

Готуємо качку, фаршировану гречкою та яблуками/Фото: Pinterest

Вишукана та смачна святкова страва, яка приємно здивує вашу родину. Качка, фарширована гречкою та яблуками чудово прикрасить ваш новорічний стіл.

Качка, фарширована гречкою і яблуками: інгредієнти

  • Качка — 2 кг
  • Гречана каша — 300 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Яблука — 2 шт
  • Рідкий мед — 3 ст.л
  • Гірчиця — 3 ст.л
  • Сіль, перець — за смаком

Як приготувати качку, фаршировану гречкою та яблуками

  1. Випотрошіть качку, зріжте зайвий жир та добре помийте тушку. Натріть її сіллю, перцем, медом та гірчицею.
  2. Загорніть качку в фольгу й залиште в холодильнику на 12 годин.
  3. Відваріть гречку до напівготовності в 500 мл води (на вогні тримати близько 10 хвилин).
  4. Витопіть жир із качки на сковорідці. Дрібно наріжте тельбухи та подрібніть цибулю. Смажте тельбухи та цибулю 8-10 хвилин. Додайте сіль та перець.
  5. З кислих яблук видаліть серцевину та наріжте м'якоть невеликими шматочками. Додайте їх в сковорідку й добре перемішайте.
  6. Щільно начиніть качку цією сумішшю. Зашийте черевце нитками або заколіть зубочистками.
  7. Покладіть качку на деко черевцем догори. При температурі 200 градусів запікайте 1,5 години. Періодично поливайте качку соком, що утворився.

Вишукана страва готова. Смачного!

Раніше ми писали рецепт рибних котлет з начинкою.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин