Рецепт неймовірно смачної качки, яка фарширована гречкою та яблуками
Для приготування краще обирати кислі яблука

Готуємо качку, фаршировану гречкою та яблуками/Фото: Pinterest
Вишукана та смачна святкова страва, яка приємно здивує вашу родину. Качка, фарширована гречкою та яблуками чудово прикрасить ваш новорічний стіл.
Качка, фарширована гречкою і яблуками: інгредієнти
- Качка — 2 кг
- Гречана каша — 300 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Яблука — 2 шт
- Рідкий мед — 3 ст.л
- Гірчиця — 3 ст.л
- Сіль, перець — за смаком
Як приготувати качку, фаршировану гречкою та яблуками
- Випотрошіть качку, зріжте зайвий жир та добре помийте тушку. Натріть її сіллю, перцем, медом та гірчицею.
- Загорніть качку в фольгу й залиште в холодильнику на 12 годин.
- Відваріть гречку до напівготовності в 500 мл води (на вогні тримати близько 10 хвилин).
- Витопіть жир із качки на сковорідці. Дрібно наріжте тельбухи та подрібніть цибулю. Смажте тельбухи та цибулю 8-10 хвилин. Додайте сіль та перець.
- З кислих яблук видаліть серцевину та наріжте м'якоть невеликими шматочками. Додайте їх в сковорідку й добре перемішайте.
- Щільно начиніть качку цією сумішшю. Зашийте черевце нитками або заколіть зубочистками.
- Покладіть качку на деко черевцем догори. При температурі 200 градусів запікайте 1,5 години. Періодично поливайте качку соком, що утворився.
Вишукана страва готова. Смачного!
Раніше ми писали рецепт рибних котлет з начинкою.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні