Забудьте про оливки: маринований виноград – ідеальна заготовка, що здивує смаком і заощадить бюджет
Готувати цю закуску простіше, ніж здається, а насолоджуватися будете всю зиму

Маринований виноград – універсальна насолода для бутербродів та святкового столу/Фото: кадр з відео
Набридли одноманітні консервації? Тоді цей рецепт — саме для вас! Маринований виноград — це не просто закуска, це справжній вибух смаку, який здивує ваших гостей та додасть пікантності будь-якій страві.
Забудьте про дорогі оливки: ця домашня альтернатива ідеально доповнить бутерброди, канапки, салати та стане чудовим самостійним частуванням на святковому столі. Приготувати його простіше, ніж здається, а насолоджуватися будете всю зиму!
Рецепт маринованого винограду: інгредієнти
- Виноград 200 г
- Цукор 2 ч. л.
- Вода 1 скл.
- Оцет 20 мл
- Сіль 1/2 ч. л.
- Кориця мелена 1/2 ч. л.
- Перець духмяний, горошок 5 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Гвоздика 4 шт.
Для цього рецепту краще брати виноград без кісточок, але, якщо такого немає, маленькі кісточки не завадять.
Спосіб приготування маринованого винограду:
- Банки помийте та простерилізуйте, а металеві кришечки прокип’ятіть протягом 10 хвилин.
- Виноград помийте, відокремте від гілочок та переберіть. Ягоди перекладіть у чисті банки. Бажано брати 0,5 л.
- Тепер приготуйте маринад. У каструлю висипте сіль, цукор, корицю, покладіть лавровий лист, гвоздику та духмяний перець і залийте все водою. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Коли маринад закипить, додайте оцет і проваріть ще 2-5 хвилин.
- Киплячим маринадом необхідно залити виноград у банках та накрити металевими кришками.
- Поставте банки з маринадом та виноградом в каструлю, наповнену водою. На дно покладіть невеликий рушник. Вода має доходити до плічок банок.
- Стерилізуйте банки 10 хвилин після моменту закипання води в каструлі.
- Дістаньте банки з виноградом і одразу закатайте. Потім переверніть та укутайте теплою ковдрою до повного вистигання. Потім приберіть у темне прохолодне місце.
Забудьте про нудні зимові заготівлі! Сьогодні ми розкриємо вам перевірений рецепт солодкого чилі, який стане справжньою зіркою вашого столу і змусить гостей випитувати секрет приготування. Готові до кулінарної магії? Тоді поїхали!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!