ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Забудьте про оливки: маринований виноград – ідеальна заготовка, що здивує смаком і заощадить бюджет

Рецепти 14:14 - 22 липня 2025

Готувати цю закуску простіше, ніж здається, а насолоджуватися будете всю зиму

Забудьте про оливки: маринований виноград – ідеальна заготовка, що здивує смаком і заощадить бюджет

Маринований виноград – універсальна насолода для бутербродів та святкового столу/Фото: кадр з відео

Набридли одноманітні консервації? Тоді цей рецепт — саме для вас! Маринований виноград — це не просто закуска, це справжній вибух смаку, який здивує ваших гостей та додасть пікантності будь-якій страві.

Забудьте про дорогі оливки: ця домашня альтернатива ідеально доповнить бутерброди, канапки, салати та стане чудовим самостійним частуванням на святковому столі. Приготувати його простіше, ніж здається, а насолоджуватися будете всю зиму!

Рецепт маринованого винограду: інгредієнти

  • Виноград 200 г
  • Цукор 2 ч. л.
  • Вода 1 скл.
  • Оцет 20 мл
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Кориця мелена 1/2 ч. л.
  • Перець духмяний, горошок 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Гвоздика 4 шт.

Для цього рецепту краще брати виноград без кісточок, але, якщо такого немає, маленькі кісточки не завадять.

Спосіб приготування маринованого винограду:

  1. Банки помийте та простерилізуйте, а металеві кришечки прокип’ятіть протягом 10 хвилин.
  2. Виноград помийте, відокремте від гілочок та переберіть. Ягоди перекладіть у чисті банки. Бажано брати 0,5 л.
  3. Тепер приготуйте маринад. У каструлю висипте сіль, цукор, корицю, покладіть лавровий лист, гвоздику та духмяний перець і залийте все водою. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Коли маринад закипить, додайте оцет і проваріть ще 2-5 хвилин.
  4. Киплячим маринадом необхідно залити виноград у банках та накрити металевими кришками.
  5. Поставте банки з маринадом та виноградом в каструлю, наповнену водою. На дно покладіть невеликий рушник. Вода має доходити до плічок банок.
  6. Стерилізуйте банки 10 хвилин після моменту закипання води в каструлі.
  7. Дістаньте банки з виноградом і одразу закатайте. Потім переверніть та укутайте теплою ковдрою до повного вистигання. Потім приберіть у темне прохолодне місце.

Забудьте про нудні зимові заготівлі! Сьогодні ми розкриємо вам перевірений рецепт солодкого чилі, який стане справжньою зіркою вашого столу і змусить гостей випитувати секрет приготування. Готові до кулінарної магії? Тоді поїхали!

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин