ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Карпатський рецепт: запечена риба з грибами

Рецепти 14:50 - 13 грудня 2022

Корисна страва до новорічного столу

Карпатський рецепт: запечена риба з грибами

Карпатський рецепт запеченої риби. Фото: Pixabay

Запечена риба з ніжним вершковим смаком - не тільки дуже смачна, але й корисна страва, яка, до того ж, прекрасно підходить до святкового новорічного столу. Незвичне поєднання може ефектно здивувати гостей та прийдеться до смаку всім присутнім за столом.

Вам знадобиться:

  • кілограм риби;
  • 1 цибулина;
  • 100 г сушених білих грибів (можна замінити печерицями);
  • 150 г сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 мл рослинної олії;
  • сіль та перець на смак.

Ретельно промийте рибу, почистьте та випатрайте. Наріжте невеликими шматочками, додайте сіль і перець.

  1. Часник подрібніть або роздавіть й додайте до риби. Залиште на декілька годин.
  2. Грибі залийте окропом та залиште на 2-3 години. Після у тій самій воді проваріть протягом 30 хвилин. Почекайте, поки охолонуть, та наріжте невеликими шматками.
  3. Змастіть рослинною олією форму для запікання. Почистьте цибулю та наріжте. Викладіть її на дно форми, а зверху - шматки грибів та риби.
  4. Залийте страву сметаною та накрийте фольгою. Запікати треба годину при 180 градусах.
  5. Подавайте страву під соусом, у якому готувалася риба.

Нещодавно ми ділилися рецептом домашнього майонезу.

Джерело: Шуба

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин