Карпатський рецепт: запечена риба з грибами
Корисна страва до новорічного столу

Карпатський рецепт запеченої риби. Фото: Pixabay
Запечена риба з ніжним вершковим смаком - не тільки дуже смачна, але й корисна страва, яка, до того ж, прекрасно підходить до святкового новорічного столу. Незвичне поєднання може ефектно здивувати гостей та прийдеться до смаку всім присутнім за столом.
Вам знадобиться:
- кілограм риби;
- 1 цибулина;
- 100 г сушених білих грибів (можна замінити печерицями);
- 150 г сметани;
- 2 зубчики часнику;
- 20 мл рослинної олії;
- сіль та перець на смак.
Ретельно промийте рибу, почистьте та випатрайте. Наріжте невеликими шматочками, додайте сіль і перець.
- Часник подрібніть або роздавіть й додайте до риби. Залиште на декілька годин.
- Грибі залийте окропом та залиште на 2-3 години. Після у тій самій воді проваріть протягом 30 хвилин. Почекайте, поки охолонуть, та наріжте невеликими шматками.
- Змастіть рослинною олією форму для запікання. Почистьте цибулю та наріжте. Викладіть її на дно форми, а зверху - шматки грибів та риби.
- Залийте страву сметаною та накрийте фольгою. Запікати треба годину при 180 градусах.
- Подавайте страву під соусом, у якому готувалася риба.
Нещодавно ми ділилися рецептом домашнього майонезу.
Джерело:
Шуба
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні