ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Топ-4 бюджетних м'ясних страв на новий рік

Рецепти 08:57 - 30 грудня 2024

Ділимося святковими м'ясними стравами, які не вдарять по гаманцю

Свинина, курка та печінка: бюджетні м'ясні страви на Новий рік/Фото: Unsplash

Свинина, курка та печінка: бюджетні м'ясні страви на Новий рік/Фото: Unsplash

М'ясні страви – обов'язковий атрибут новорічного столу, оскільки покровитель року Змія буде рада подібним частуванням. Як правило, м'ясні страви є найдорожчими на новорічному столі, проте можна заощадити та при цьому приготувати смачні частування. Ділимося бюджетними м'ясними стравами на Новий рік 2025.

Запечена свинина

Фото: скріншот

Рецепт запеченої свинини: інгредієнти

  • Свинина – 900 г
  • Курага – 75 г
  • Чорнослив без кісточок - 75 г
  • Інжир сушений - 75 г
  • Сіль – 1 ч. л
  • Перець мелений (суміш перців) – 1 ч. л
  • Вино червоне сухе - 150 мл
  • Мед – 2 ст. л
  • Олія - 2 ст. л

Спосіб приготування запеченої свинини:

  1. Сухофрукти залити 500 мл гарячої води, настояти 10-15 хвилин, злити воду та обсушити паперовим рушником.
  2. Приготувати глазур - змішати вино, мед та олію.
  3. М'ясо вимити та обсушити паперовими рушниками, зробити кілька надрізів глибиною 5 см, не прорізаючи свинину наскрізь.
  4. Натерти м'ясо сіллю та перцем, заповнити надрізи сухофруктами.
  5. Обв'язати свинину мотузкою або кулінарною ниткою, перемістити м'ясо у форму для запікання, полити 1\3 глазурі.
  6. Запікати свинину в духовці 90 хвилин при 180 ° C, через кожні 30 хвилин рясно змащуючи соусом.
  7. Подавати м'ясо до столу, попередньо видаливши кулінарну нитку.

Печінковий торт із сиром та волоськими горіхами

Фото: скріншот

Рецепт печінкового торта з сиром та волоськими горіхами: інгредієнти

  • Куряча печінка - 400 г
  • Молоко – 130 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія - 2 ст. л
  • Сир твердий – 150 г
  • Горіхи грецькі - 80 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Майонез – 10 ст. л
  • Зелень свіжа (петрушка та кріп) - 3 гілочки

Спосіб приготування печінкового торта з сиром та волоськими горіхами:

  1. Печінку вимити, позбавити плівок, викласти в глибоку миску.
  2. До печінки влити молоко, вбити яйця. Всипати борошно, що просіює, сіль і перець.
  3. Подрібнити всі інгредієнти блендером, додати 1 ст.л олії та перемішати.
  4. Посмажити з печінкової маси млинці.
  5. Сир натерти на тертці, подрібнити горіхи.
  6. Часник пропустити через прес у майонез, перемішати.
  7. Зібрати печінковий торт - викласти млинець, змастити його майонезом, потім посипати сиром та горіхами. Так повторювати, доки не закінчаться інгредієнти.
  8. Останній млинець змастити майонезом, щедро посипати зеленню і викласти кілька горіхів.

Рулет із фаршу

Фото: скриншот

Рецепт рулету з фаршу: інгредієнти

  • Картопляне пюре - 250 г
  • Картопляний крохмаль – 2 ст. л
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Зелень петрушки рубана - 2 ст. л
  • Сир твердий - 150 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло рослинне
  • Манна крупа – 2 ст. л
  • М'ясний фарш – 500 г
  • Панірувальні сухарі - 2 ст. л
  • Сіль
  • Коріандр мелений - 0,5 ч. л

Спосіб приготування рулету з фаршу:

  1. У картопляне пюре додати 1 ст. ложку петрушки, 1 яйце, 50г тертого сиру та крохмаль, ретельно перемішати.
  2. Розстелити харчову плівку, викласти її прямокутний пласт пюре. Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на олії.
  3. У глибоку ємність викласти сирий фарш, цибулю, часник, манну крупу, сухарі, коріандр, подрібнену петрушку та яйце.
  4. Викласти цю масу зверху на пласт із картопляного пюре.
  5. Згорнути рулет за допомогою плівки, потім її прибрати, а рулет щільно загорнути у фольгу. Викласти в каструлю з водою і варити на повільному вогні 1 годину після закипання.
  6. Вийняти рулет із води, остудити, зняти фольгу, посипати тертим сиром, запікати в духовці 10-15 хвилин при 200°C.

Курячі рулетики з грибами

Фото: скриншот

Рецепт курячих рулетиків із грибами: інгредієнти

  • Куряче філе – 4 шт.
  • Печериці - 100 г
  • Сир - 200 г
  • Молоко
  • Приправа
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сік половинки лимона
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль
  • Запашний перець
  • Подрібнений лавровий лист – 1 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування курячих рулетиків із грибами:

  1. Приготувати маринад - змішати майонез, сік лимона, олію, сіль, перець, лавровий лист і куркуму.
  2. Філе промити, відбити, змішати з маринадом і настоятися 30 хвилин.
  3. Печериці промити, нарізати часточками, сир нарізати кубиками.
  4. На куряче філе викласти печериці та сир, загорнути рулетом та закріпити зубочистками.
  5. Обсмажити на сковороді до золотистої скоринки з двох сторін, викласти у форму для запікання та залити соусом (молоком зі спеціями).
  6. Запікати в духовці 40 хвилин при 180°C, потім дістати, посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин.
  7. Готовий курячий рулет дістати, нарізати кружальцями та подавати до столу.

Раніше ми ділилися рецептами 12 новорічних страв на Новий рік. Ми склали меню зі смачних та недорогих страв.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин