Класика новорічного столу: три рецепти смачного олів'є
Без цієї страви не обходиться жодне свято

Рецепти оригінального салату олів'є/Фото: Pinterest
Олів'є — це салат, який прикрашає майже кожен новорічний стіл. Існує безліч варіантів приготування. Пропонуємо вам три оригінальні та швидкі рецепти олів'є, які сподобаються кожному.
Олів'є з куркою та запеченими овочами

Інгредієнти:
- Куряче філе — 1 шт
- Морква — 2-3 шт
- Картопля — 4 шт
- Солоні огірки — 4-5 шт
- Яйця — 4-5 шт
- Заморожений горошок
- Майонез
- Сванська сіль
- Суміш перців
Як приготувати олів'є з куркою та запеченими овочами
- Перед випіканням картоплю не потрібно чистити. Проколіть її в декількох місцях виделкою. Почистьте моркву. Викладіть все на деко та поставте у духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.
- Відваріть яйця та наріжте їх. Дрібними кубиками наріжте солоні огірки.
- Заморожений горошок покладіть у пароварку чи мультиварку. Готуйте на пару 4-5 хвилини.
- Почистіть та наріжте дрібними кубиками запечені овочі.
- Поставте запікатися куряче філе. Загорніть його у фольгу та поставте в духовку на 30-40 хвилин. Наріжте дрібними кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти. Салат краще заправляти домашнім майонезом, однак це не обов'язково.
- Додайте сванську сіль та суміш перців за смаком.
Смачний новорічний салат готовий. Смачного!
Справжнє олів'є

Інгредієнти:
- Морква — 10 г
- Варена картопля — 10 г
- Відварений зелений горошок — 10 г
- Перепелині яйця — 2 шт
- Копчений телячий язик — 15 г
- Коктейльні креветки — 15 г
- Тертий пармезан — 10 г
- М'якуш авокадо — 40 г
- Лимонний сік — 1 ч.л
- Сіль, свіжий чебрець, мелений перець — за смаком
Для прикраси:
- Салат Радичио — 1 листок
- Креветка — 1 шт
- Цибуля шніт — 1 стрілка
- Червона ікра — 1 ч.л
- Оливкова олія — 1 ч.л
- Кріп — 1 гілочка
Як приготувати справжнє олів'є
- Подрібніть у блендері авокадо, лимонний сік, чебрець, сіль та перець.
- Змішайте інгредієнти салату із заправкою.
- Приготуйте 2 чипси з пармезану. Для цього потрібно висипати його тонким шаром на розпечену сковорідку.
- Викладіть салат "башточкою", перекладаючи чипсами. Прикрасьте салатним листом, цибулею шніт, креветкою та гілочкою кропу.
- Викладіть червону ікру по краях тарілки та додайте оливкову олію.
Вишуканий салат готовий. Ваші гості будуть вражені.
Пісний олів'є

Інгредієнти:
- Картопля — 4 шт
- Морква — 1 шт
- Вегетаріанська ковбаса — 200 г
- Консервований горошок — 100 г
- Солоні огірки — 2 шт
- Свіжий огірок — 1 шт
- Кисло-солодке яблуко — 1 шт
- М'який тофу — 150 г
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Пісний майонез — 0.5 ст.л
- Маслини — 5-10 шт
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Як приготувати пісний олів'є
- Відваріть, почистіть та поріжте дрібними кубиками овочі.
- Наріжте тофу, вегетаріанську ковбасу, очищене яблуко та огірки. Подрібніть цибулю.
- Змішайте всі інгредієнти. Додайте сіль, перець та пісний майонез.
- Перед подачею прикрасьте маслинами.
Смачного!
Раніше ми писали топ-4 бюджетних м'ясних страв на новий рік.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні