Для святкової атмосфери: готуємо різдвяний кекс з родзинками і горіхами
Святковий стіл виглядатиме більш пишно, якщо прикрасити його різдвяною випічкою

Рецепт різдвяного кексу з родзинками/Фото: unsplash
Різдвяна атмосфера уже витає у повітрі, до свят залишається все менше часу, а в голові немає думок, що ж приготувати, щоб потішити гостей. Чудовий варіант – ніжний кекс із сухофруктами, родзинками, горіхами і прянощами, який нагадує німецький штолен. Однак ця випічка не потребує довгого вимочування начинки в алкоголі.
Інгредієнти
- масло вершкове - 125 г
- цукор тростинний коричневий - 125 г
- журавлина сушена - 120 г
- курага - 120 г
- інжир сушений - 50 г
- родзинки - 50 г
- волоські горіхи, очищені - 100 г
- апельсин - 1 шт.
- бренді - 30 мл
- борошно пшеничне - 150 г
- розпушувач - 10 г
- імбир мелений - 10 г
- кориця мелена - 5 г
- яйця - 2 шт.
- пудра цукрова - 40 г
Спосіб приготування
- Цедру апельсина натріть, а з м'якоті вичавіть сік.
- Розм'якшене масло збийте з цукром у білу пухку масу. Додайте по одному яйця, цедру апельсина, бренді та ретельно перемішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем. Сухофрукти помийте в теплій воді, обсушіть і наріжте. Горіхи також посічіть.
- З'єднайте підготовлені інгредієнти, додайте прянощі, сік апельсина і замісіть тісто.
- Викладіть тісто у прямокутну, змащену маслом, форму для кексу і розрівняйте. Випікайте при 160°C протягом 50 хвилин. Потім зменште температуру до 140°C і випікайте ще 30 хвилин.
- Готовий кекс прикрасіть цукровою пудрою.
Раніше ми писали рецепт різдвяного кексу з сухофруктами. Це буде красива та смачна ідея для вашого столу.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні