Запашний та легкий у приготуванні: рецепт часниково-цибулевого хліба
Подавайте випічку з борщем або з домашнім збитим маслом

Покроковий рецепт часниково-цибулевого хліба/Фото: Pexels
Смачний часниково-цибулевий хліб чудово поєднується з будь-якою їжею. Його зможе приготувати кожен.
Часниково-цибулевий хліб: інгредієнти
- Цукор — 1 ст.л
- Вершкове масло — 1 ст.л
- Тепла вода — 3/4 склянки
- Дріжджі — 2.5 ч.л
- Молоко — 1/2 склянки
- Сіль — 1 ч.л
- Часниковий порошок — 1/2 ст.л
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Пшеничне борошно — 4 склянки
Як приготувати часниково-цибулевий хліб
- Змішайте теплу воду й дріжджі у великій мисці. Додайте молоко, цукор, сіль, масло, часниковий порошок та подрібнену цибулю.
- Всипте 3 склянки борошна та добре перемішайте. Викладіть тісто на робочу поверхню, яка присипана борошном. Місіть його 5 хвилин. Воно повинне бути м'яке та гладким на дотик.
- Перекладіть тісто в миску, яка змащена олією. Накрийте рушником та залишіть у теплому місці на 1 годину.
- Обімніть тісто та викладіть на поверхню з борошном. Місіть протягом 5 хвилин. З хліба повинні зникнути бульбашки.
- Сформуйте паляницю. Змастіть форму для хліба олією та покладіть туди тісто. Накрийте рушником та залиште ще на 45 хвилин.
- Розігрійте духовку до 190 градусів. Випікайте хліб 45 хвилин. Він повинен глухо звучати при постукуванні по верхівці. Вийміть хліб та дайте охолонути.
Неймовірно смачний та ароматний часниково-цибулевий хліб готовий. Смачного!
Раніше ми писали рецепт корисної овочевої запіканки з йогуртом. Страва, що може стати повноцінним прийомом їжі або корисним перекусом.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні