ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запашний та легкий у приготуванні: рецепт часниково-цибулевого хліба

Рецепти 11:00 - 23 грудня 2022

Подавайте випічку з борщем або з домашнім збитим маслом

Запашний та легкий у приготуванні: рецепт часниково-цибулевого хліба

Покроковий рецепт часниково-цибулевого хліба/Фото: Pexels

Смачний часниково-цибулевий хліб чудово поєднується з будь-якою їжею. Його зможе приготувати кожен.

Часниково-цибулевий хліб: інгредієнти

  • Цукор — 1 ст.л
  • Вершкове масло — 1 ст.л
  • Тепла вода — 3/4 склянки
  • Дріжджі — 2.5 ч.л
  • Молоко — 1/2 склянки
  • Сіль — 1 ч.л
  • Часниковий порошок — 1/2 ст.л
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Пшеничне борошно — 4 склянки

Як приготувати часниково-цибулевий хліб

  1. Змішайте теплу воду й дріжджі у великій мисці. Додайте молоко, цукор, сіль, масло, часниковий порошок та подрібнену цибулю.
  2. Всипте 3 склянки борошна та добре перемішайте. Викладіть тісто на робочу поверхню, яка присипана борошном. Місіть його 5 хвилин. Воно повинне бути м'яке та гладким на дотик.
  3. Перекладіть тісто в миску, яка змащена олією. Накрийте рушником та залишіть у теплому місці на 1 годину.
  4. Обімніть тісто та викладіть на поверхню з борошном. Місіть протягом 5 хвилин. З хліба повинні зникнути бульбашки.
  5. Сформуйте паляницю. Змастіть форму для хліба олією та покладіть туди тісто. Накрийте рушником та залиште ще на 45 хвилин.
  6. Розігрійте духовку до 190 градусів. Випікайте хліб 45 хвилин. Він повинен глухо звучати при постукуванні по верхівці. Вийміть хліб та дайте охолонути.

Неймовірно смачний та ароматний часниково-цибулевий хліб готовий. Смачного!

Раніше ми писали рецепт корисної овочевої запіканки з йогуртом. Страва, що може стати повноцінним прийомом їжі або корисним перекусом.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин