Глінтвейн в мультиварці: простий рецепт святкового напою
Цей зігріваючий напій давно користується популярністю в європейських країнах і чудово підходить до зимових свят

Глінтвейн ідеально підходить до зимових свят / Фото: Freepik
Глінтвейн - це алкогольний напій, який зазвичай готують із червоного вина з додаванням різних спецій. Його прийнято подавати гарячим або теплим.
Це традиційний напій взимку, особливо на Різдво. Особливо він популярний у Європі, де глінтвейном пригощають на різдвяних ярмарках, наприклад, у Німеччині.
Сьогодні пропонуємо вам простий рецепт глінтвейну з яблучним сидром, медом і корицею.
Інгредієнти
- Червоне вино - 750 мл
- Яблучний сидр - 2 чашки
- Мед - 1/4 склянки
- Цедра і сік апельсина
- Гвоздика - 5 цілих шт
- Кардамон - 4 зелених стручки
- Кориця - 2 палички
- Аніс - 1 шт
- Бренді - 1/4 склянки
Покроковий рецепт
- Влийте в чашу вино, сидр, апельсиновий сік і мед. Зверху додайте цедру. Найкраще використовувати ємність об'ємом 3 літри. Перемішайте всі складові.
- Додайте до них гвоздику, кардамон, аніс, корицю і поставте на вогонь. Готувати напій потрібно приблизно 30-60 хвилин. Це залежить від моделі вашої мультиварки. Після цього влийте в чашу бренді та перемішайте.
- Глінтвейн у мультиварці готовий. Можете розлити його по склянках і прикрасити паличкою кориці. Зберегти вино теплим допоможе режим підігріву. Через брак такого, просто перемикайтеся між високим і низьким режимами.
Підбадьоритися взимку допоможе унікальний кавовий напій-десерт. У його основі - згущене молоко.
Джерело:
Nashamama
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні