Класична страва французької кухні: рецепт королівського паштету у духовці
Закуска з м'ясного асорті зможе прикрасити ваш святковий стіл

Смачний та ароматний: готуємо королівський паштет/Фото: Pinterest
Для приготування паштету у духовці зазвичай використовують гусячу печінку. Пропонуємо інший варіант приготування смачної страви з м'ясного асорті. Ви зможете насолодитися ніжним смаком та вразити своїх гостей.
Королівський паштет: інгредієнти
- Тушка кролика — 500 г
- Свиняча підчеревина — 100 г
- Куряча печінка — 200 г
- Ріпчаста цибуля — 2 шт
- Панірувальні сухарі — 50 г
- Молоко — 100 мл
- Яйця — 2 шт
- Сало — 50 г
- Смалець — 2 ст.л
- Корінь петрушки — 50 г
- Лавровий лист — 2 шт
- Сіль, перець — за смаком
Як приготувати королівський паштет
- Промийте м'ясо та підчеревину. Наріжте великими шматками та покладіть у каструлю з водою. Додання очищене коріння петрушки, спеції за смаком та тримайте на вогні до готовності (близько 50 хвилин).
- Наріжте цибулю кубиками та підсмажте на смальці до м'якості. Подрібніть печінку та додайте в сковорідку. Продовжуйте смажити 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Залийте панірувальні сухарі молоком та відставте.
- Помийте печериці та наріжте на чверті. Сало наріжте тонкими пластами.
- Дістаньте м'ясо та відділіть від кісток. Пропустіть двічі через м'ясорубку м'ясо, гриби та печінку з цибулею. Додайте панірувальні сухарі, яйця, спеції та добре перемішайте.
- Перекладіть масу у форму для випічки, викладену тонкими пластами сала. Розрівняйте та запікайте при 160 градусах 70 хвилин. Дістаньте паштет та залиште охолонути. Перекладіть страву в холодильник на декілька годин. Подавайте з соусом та свіжими овочами.
Смачний королівський паштет готовий. Смачного!
Раніше ми писали рецепт тушкованої свинини з солоними огірками в сметані. Незвичне поєднання здивує приємним смаком.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні