ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гуцульська випічка: готуємо святковий український колач

Рецепти 12:04 - 05 січня 2023

Перед тим, як відправляти тісто у духовку, його радять перехрестити

Гуцульська випічка: готуємо святковий український колач

Рецепт різдвяної випічки/Фото: Pinterest

На Святвечір гуцули традиційно готують український колач. Ним пригощають дітей, які співають колядки та несуть для рідних. Під час приготування повинні бути лише позитивні думки.

Гуцульський колач: інгредієнти

Для тіста:

  • Пшеничне борошно — за смаком
  • Тепла вода — 1 л
  • Дріжджі — 30 г
  • Сіль — 2 г
  • Соняшникова рафінована олія — 1/2 склянки
  • Курячі жовтки — 2 шт
  • Цукор — 1 склянка

Для начинки:

  • Мак — за смаком

Як приготувати гуцульський колач

  1. Налийте у каструлю теплу воду. Додайте дріжджі, сіль, цукор та добре перемішайте.
  2. Додайте олію та борошно (орієнтуйтеся на консистенцію). Замісіть тісто та накрийте його рушником. Залиште у теплому місці на 1 годину.
  3. Змастіть олією округлу форму для випікання з отвором у центрі.
  4. Розкачайте тісто на робочій поверхні, яка присипана борошном. Розділіть його навпіл.
  5. Вимісіть одну частину до округлої форми та знову розділіть навпіл. Розкачайте 2 довгі пелюстки. Перекрутіть їх між собою та закріпіть у коло. Перекладіть тісто у форму та залиште на 20-30 хвилин. З іншої частини тіста вимісіть такий самий колач. Покладіть його в іншу форму.
  6. Змастіть тісто збитими жовтками. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте 30-40 хвилин. Дістаньте випічку та дайте колачу охолонути.

Ароматна святкова випічка готова. Смачного!

Раніше ми писали рецепт куті з рисом та вишнею. На приготування вам знадобиться лише 35 хвилин.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин