Гуцульська випічка: готуємо святковий український колач
Перед тим, як відправляти тісто у духовку, його радять перехрестити

Рецепт різдвяної випічки/Фото: Pinterest
На Святвечір гуцули традиційно готують український колач. Ним пригощають дітей, які співають колядки та несуть для рідних. Під час приготування повинні бути лише позитивні думки.
Гуцульський колач: інгредієнти
Для тіста:
- Пшеничне борошно — за смаком
- Тепла вода — 1 л
- Дріжджі — 30 г
- Сіль — 2 г
- Соняшникова рафінована олія — 1/2 склянки
- Курячі жовтки — 2 шт
- Цукор — 1 склянка
Для начинки:
- Мак — за смаком
Як приготувати гуцульський колач
- Налийте у каструлю теплу воду. Додайте дріжджі, сіль, цукор та добре перемішайте.
- Додайте олію та борошно (орієнтуйтеся на консистенцію). Замісіть тісто та накрийте його рушником. Залиште у теплому місці на 1 годину.
- Змастіть олією округлу форму для випікання з отвором у центрі.
- Розкачайте тісто на робочій поверхні, яка присипана борошном. Розділіть його навпіл.
- Вимісіть одну частину до округлої форми та знову розділіть навпіл. Розкачайте 2 довгі пелюстки. Перекрутіть їх між собою та закріпіть у коло. Перекладіть тісто у форму та залиште на 20-30 хвилин. З іншої частини тіста вимісіть такий самий колач. Покладіть його в іншу форму.
- Змастіть тісто збитими жовтками. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте 30-40 хвилин. Дістаньте випічку та дайте колачу охолонути.
Ароматна святкова випічка готова. Смачного!
Раніше ми писали рецепт куті з рисом та вишнею. На приготування вам знадобиться лише 35 хвилин.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні