Готується 15 хвилин: рецепт універсальної томатної підливи
Ця підливка підійде до будь-якого м'яса чи гарніру

Рецепт універсальної томатної підливи/Фото: Unsplash
Зробити страви більш ситними та смачними можна завдяки простій підливі. У кожної господині існує свій рецепт підливи, а іноді готують різні соуси до різних видів м'яса та гарнірів.
Ділимося рецептом універсальної підливи, яка доповнить будь-яке м'ясо чи гарнір. На її приготування потрібно не більше 15 хвилин.
Рецепт універсальної томатної підливи: інгредієнти
- борошно — 2 ст. л
- олія рослинна — 2-3 ст. л
- томатна паста – 2 ст. л
- вершки 10% — 200 мл
- вода — 400 мл
- сіль, лавровий лист, запашний перець — за смаком
Спосіб приготування універсальної томатної підливи:
- Борошно трохи підсмажте до коричневого кольору, періодично помішуючи. Потім додайте олію і помішуючи підсмажте пару хвилин олію з борошном.
- Додати томатну пасту, продовжуйте помішувати.
- Невеликими порціями починайте вливати холодні вершки, постійно помішуючи підливу.
- Коли маса у сковороді стане однорідною, додайте холодну воду. Потім додайте сіль, перець, лаврове листя. Доведіть томатну підливу до кипіння та проваріть ще кілька хвилин.
- Зваріть будь-який гарнір (рис, гречка, макарони, картопля, перловка, булгур) і полийте щедро підливою. Також її можна поєднувати з м'ясом.
Якщо вам потрібно нашвидкуруч приготувати обід або вечерю, то цей рецепт прийде вам на допомогу.
Деруни із квашеної капусти – незвичайний варіант для обіду. Вони будуть хрусткі та апетитні. Цю страву можна подавати з м'ясом або просто зі сметаною. Раніше ми ділилися рецептом дерунів із квашеною капустою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!