ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готується 15 хвилин: рецепт універсальної томатної підливи

Рецепти 11:58 - 08 січня 2023

Ця підливка підійде до будь-якого м'яса чи гарніру

Рецепт універсальної томатної підливи/Фото: Unsplash

Рецепт універсальної томатної підливи/Фото: Unsplash

Зробити страви більш ситними та смачними можна завдяки простій підливі. У кожної господині існує свій рецепт підливи, а іноді готують різні соуси до різних видів м'яса та гарнірів.

Ділимося рецептом універсальної підливи, яка доповнить будь-яке м'ясо чи гарнір. На її приготування потрібно не більше 15 хвилин.

Рецепт універсальної томатної підливи: інгредієнти

  • борошно — 2 ст. л
  • олія рослинна — 2-3 ст. л
  • томатна паста – 2 ст. л
  • вершки 10% — 200 мл
  • вода — 400 мл
  • сіль, лавровий лист, запашний перець — за смаком

Спосіб приготування універсальної томатної підливи:

  • Борошно трохи підсмажте до коричневого кольору, періодично помішуючи. Потім додайте олію і помішуючи підсмажте пару хвилин олію з борошном.
  • Додати томатну пасту, продовжуйте помішувати.
  • Невеликими порціями починайте вливати холодні вершки, постійно помішуючи підливу.
  • Коли маса у сковороді стане однорідною, додайте холодну воду. Потім додайте сіль, перець, лаврове листя. Доведіть томатну підливу до кипіння та проваріть ще кілька хвилин.
  • Зваріть будь-який гарнір (рис, гречка, макарони, картопля, перловка, булгур) і полийте щедро підливою. Також її можна поєднувати з м'ясом.

Якщо вам потрібно нашвидкуруч приготувати обід або вечерю, то цей рецепт прийде вам на допомогу.

Деруни із квашеної капусти – незвичайний варіант для обіду. Вони будуть хрусткі та апетитні. Цю страву можна подавати з м'ясом або просто зі сметаною. Раніше ми ділилися рецептом дерунів із квашеною капустою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин