І гарнір, і перша страва: рецепт м'яса з картоплею та грибами
Французький рецепт, який поєднує у собі все найкраще

Рецепт м'яса по-французьки / Фото: Pixabay
Цей рецепт ідеальний для тих, хто шукає універсальну страву, яка прийдеться до душі будь-якому гостю. Якщо він, звичайно, не вегетаріанець. Цей французький рецепт поєднує в собі риси як першої страви, так і гарніру, тож не залишить голодними ні вас, ні ваших гостей і стане прикрасою святкового столу.
Вам знадобиться:
- 450 г картоплі
- 400 г печериць
- 400 г свинини
- 180 г цибулі
- 180 г твердого сиру
- 100 г помідорів
- 2 столових ложки майонезу
- столова ложка рослинної олії
- сіль та перець на смак
- Ретельно промийте свинину та гарно просушіть. Наріжте на шматки однакового розміру, відбийте, додайте сіль та перець. Візьміть форму для випікання, змастіть олією і покладіть у неї м'ясо.
- Цибулю наріжте кільцями та покладіть на свинину.
- Помийте гриби, наріжте пластинками. Розігрійте пательню та попередньо обсмажте протягом 5-7 хвилин до рум'яності. Викладіть їх поверх цибулі.
- Почистьте картоплю і наріжте тонкими однаковими пластинками. Покладіть на гриби, а зверху змастіть майонезом.
- Помідори наріжте кільцями, викладаємо нагору форми.
- Останнім шаром повинен йти натертий на крупній терці твердий сир. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин у накритій фольгою формі. Потім зніміть її та випікайте ще 5-7 хвилин.
Раніше ми ділилися рецептом запеченого лосося із прованськими травами.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні