Відкритий пиріг із рибою та сиром: мінімум калорій, максимум користі
Для приготування пирога вам знадобиться всього кілька інгредієнтів

Рецепт пирога з лососем та сиром / Фото: Freepik
Відкритий пиріг із рибою та сиром потішить своїм вершковим і ніжним смаком. З одного боку - це корисна закуска, з іншого - дієтична страва, адже калорій у ній не так і багато.
Відкритий пиріг із рибою та сиром: інгредієнти
Для тіста
- Борошно пшеничне - 250 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Масло вершкове - 150 г
- Сметана - 1 ст.л
Для начинки
- Лосось - 350 г
- Сир твердий - 100 г
- Спеції за смаком
Для заливки
- Яйце куряче - 2 шт
- Сметана - 1 склянка, 20%
- Спеції за смаком
Покроковий рецепт пирога з рибою та сиром
- Висипте в миску борошно та сіль. Перемішайте їх і додайте в суміш нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Щоб легше вмішувати його, краще використовувати масло кімнатної температури.
- Збийте в невеликій мисці яйця і відправте їх до борошна. Замісіть тісто і сформуйте його в кулю, а потім оберніть поліетиленовим пакетом. Відкладіть його хвилин на 50 у холодильник, а потім викладіть у форму для випікання і знову приберіть у холодильник приблизно на 10 хвилин.
- Рибу промийте і перекладіть на вафельні рушники, щоб видалити зайву вологу. Натріть сир на дрібній тертці. Вбийте курячі яйця в миску і злегка розмішайте їх, а потім додайте до них молоко і сметану.
- Коли тісто вже достатньо охололо, дістаньте його, зверху накрийте пергаментним папером і поставте випікатися в духовці за 180 градусів приблизно 10 хвилин.
- Через 10 хвилин дістаньте основу для пирога, зніміть пергамент і накрийте дно тіста тертим сиром, а зверху викладіть шматочки риби. Додайте сіль, перець за вашим смаком, притрусіть ще одним шаром сиру і залийте заливкою. Випікайте ще близько 40 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати сендвічі та зробити кожен ранок надихаючим і креативним.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні