Зігріє взимку: як приготувати вірменський суп хаш
Ця страва дозволить вам не тільки зігрітися, а й поринути у традиції кавказької кухні

Рецепт кавказького супу / Фото: Pixabay
Хаш - це традиційний кавказький суп, назва якого походить від вірменського слова "хашел", тобто варити. Його приготування може займати від 5 до 10 годин, а сам спосіб трохи нагадує український холодець. Однак цей час точно вартий того: такий суп гарантовано прийдеться до смаку усім. Під час вживання хашу його закусують лавашем або редькою.
Вам знадобиться:
- півтора кілограма яловичини
- 3,5 літри води
- 40 г часнику
- сіль та перець на смак
- зелена цибуля, кінза, петрушка та інша зелень на смак.
- Яловичину добре промийте та наріжте на однакові шматки. Покладіть у глибоку миску та залийте холодною водою. Залиште відстоюватись на добу. Кожні 2 години змінюйте рідину.
- Після того, як м'ясо відстоїться, промийте його та покладіть в каструлю. Залийте водою так, щоб вона повністю покривала яловичину на 15-20 сантиметрів. Поставте варитися на сильному вогні. Коли вода закипить, зменште до мінімального. Накрийте кришкою м'ясо та варіть протягом 8 годин.
- Коли час пройде, вийміть м'ясо та відокремте від кісток. Бульйон процідіть та додайте у нього улюблену зелень.
- М'ясо розкладіть у необхідну кількість тарілок, залийте бульйоном та додайте часник, який заздалегідь треба розчавити. Додайте сіль та перець.
Нещодавно ми ділилися рецептом улюбленої страви Бреда Пітта.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні