ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Книдлі з картоплі: як приготувати давню українську страву з Коломиї

Рецепти 14:47 - 13 січня 2023

Зазвичай страву подають зі шкварками або смаженими грибами

Книдлі з картоплі: як приготувати давню українську страву з Коломиї

Готуємо картопляні книдлі з грибами/Фото: pexels

Коломия славиться смачними стравами, які готували зі звичних для нас продуктів. Такими є маленькі картопляні кульки. Їх часто подають зі шкварками та грибами. Популярний фудблогер Едуард Насиров розповів, як приготувати давню українську страву – книдлі з картоплі.

Інгредієнти

Основні

  • картопля - 400 г
  • картопля відварена - 400 г
  • яйця курячі - 1 шт.
  • крохмаль кукурудзяний - 5 ст. л.
  • сіль - за смаком

Для засмажки

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • паприка мелена - 1 ч. л.
  • печериці - 250 г
  • білі гриби, сушені - 50 г

Для варіння

  • крохмаль - 2 ст. л.
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування

  1. Сиру картоплю потрібно натерти, додати варену картоплю і всі інші інгредієнти. Замісити тісто. Залишити на 10-20 хвилин. Сформувати маленькі кульки.
  2. Для засмажки потрібно обсмажити нарізану цибулю, додати гриби, паприку, сіль.
  3. Крохмаль розвести в 100 мл холодної води. Варити книдлі в підсоленій воді, в яку після закипання треба додати розведений крохмаль.
  4. Подавати із грибною засмажкою.

Раніше ми писали, як приготувати борщ зі сливами. Приготувати стародавню українську страву можна всього за годину.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин