Книдлі з картоплі: як приготувати давню українську страву з Коломиї
Зазвичай страву подають зі шкварками або смаженими грибами

Готуємо картопляні книдлі з грибами/Фото: pexels
Коломия славиться смачними стравами, які готували зі звичних для нас продуктів. Такими є маленькі картопляні кульки. Їх часто подають зі шкварками та грибами. Популярний фудблогер Едуард Насиров розповів, як приготувати давню українську страву – книдлі з картоплі.
Інгредієнти
Основні
- картопля - 400 г
- картопля відварена - 400 г
- яйця курячі - 1 шт.
- крохмаль кукурудзяний - 5 ст. л.
- сіль - за смаком
Для засмажки
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- паприка мелена - 1 ч. л.
- печериці - 250 г
- білі гриби, сушені - 50 г
Для варіння
- крохмаль - 2 ст. л.
- сіль - за смаком
Спосіб приготування
- Сиру картоплю потрібно натерти, додати варену картоплю і всі інші інгредієнти. Замісити тісто. Залишити на 10-20 хвилин. Сформувати маленькі кульки.
- Для засмажки потрібно обсмажити нарізану цибулю, додати гриби, паприку, сіль.
- Крохмаль розвести в 100 мл холодної води. Варити книдлі в підсоленій воді, в яку після закипання треба додати розведений крохмаль.
- Подавати із грибною засмажкою.
Раніше ми писали, як приготувати борщ зі сливами. Приготувати стародавню українську страву можна всього за годину.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні