ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Для ранку з насолодою: рецепт тарту з маком

Рецепти 10:05 - 19 січня 2023

Що може бути краще смачного макового тарту з чашечкою кави

Для ранку з насолодою: рецепт тарту з маком

Рецепт тарта з маком / Фото: Pixabay

Смачний тарт з маком - ідеальна страва для початку ранку, сімейного чаювання чи навіть гучної вечірки. Це класичний десерт, який залишається актуальним навіть крізь століття. Приготуйте такий тарт, щоб порадувати себе і своїх близьких.

Вам знадобиться:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 20 г цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 200 г маку
  • 30 г манної крупи
  • 250 мл молока
  • 100 г цукру для начинки
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 150 г сметани
  • 70 г цукру для крему
  • 10 г ванільного цукру
  • 50 г борошна для крему

Спосіб приготування:

  1. Борошно для тіста просійте та додайте до нього холодне вершкове масло шматочками. Ножем подрібніть до крихти, додайте цукор, сіль та яйце. Замісіть тісто та розмістіть його у формі з запасом, зробіть бортики й залиште у холодильнику на годину.
  2. Коли час сплине, проколіть тісто у декількох місцях виделкою, розігрійте духовку до 180 градусів та залишіть в ній тісто на 15 хвилин.
  3. Мак подрібніть у кавомолці та змішайте з манною крупою. Молоко закип'ятіть, додайте до нього цукор, а потім — суміш з маку. Варіть на маленькому вогні протягом десяти хвилин, постійно помішуючи.
  4. Щоб приготувати крем, змішайте сир маскарпоне, сметану, цукор, ванільний цукор, борошно. Збийте за допомогою міксера.
  5. Коли корж спечеться, викладіть на нього макову начинку, а на неї — крем. Випікайте протягом 40-45 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
  6. Спочатку дайте десерту охолонути в кімнаті, а потім — у холодильнику.

Раніше ми ділилися рецептом кексу із халвою.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин