Для ранку з насолодою: рецепт тарту з маком
Що може бути краще смачного макового тарту з чашечкою кави

Рецепт тарта з маком / Фото: Pixabay
Смачний тарт з маком - ідеальна страва для початку ранку, сімейного чаювання чи навіть гучної вечірки. Це класичний десерт, який залишається актуальним навіть крізь століття. Приготуйте такий тарт, щоб порадувати себе і своїх близьких.
Вам знадобиться:
- 100 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 20 г цукру
- 1 яйце
- дрібка солі
- 200 г маку
- 30 г манної крупи
- 250 мл молока
- 100 г цукру для начинки
- 250 г сиру маскарпоне
- 150 г сметани
- 70 г цукру для крему
- 10 г ванільного цукру
- 50 г борошна для крему
Спосіб приготування:
- Борошно для тіста просійте та додайте до нього холодне вершкове масло шматочками. Ножем подрібніть до крихти, додайте цукор, сіль та яйце. Замісіть тісто та розмістіть його у формі з запасом, зробіть бортики й залиште у холодильнику на годину.
- Коли час сплине, проколіть тісто у декількох місцях виделкою, розігрійте духовку до 180 градусів та залишіть в ній тісто на 15 хвилин.
- Мак подрібніть у кавомолці та змішайте з манною крупою. Молоко закип'ятіть, додайте до нього цукор, а потім — суміш з маку. Варіть на маленькому вогні протягом десяти хвилин, постійно помішуючи.
- Щоб приготувати крем, змішайте сир маскарпоне, сметану, цукор, ванільний цукор, борошно. Збийте за допомогою міксера.
- Коли корж спечеться, викладіть на нього макову начинку, а на неї — крем. Випікайте протягом 40-45 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
- Спочатку дайте десерту охолонути в кімнаті, а потім — у холодильнику.
Раніше ми ділилися рецептом кексу із халвою.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні