ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Для королівського вечора: турецький рецепт смажених мідій

Рецепти 14:48 - 15 лютого 2023

Поціновувачі морепродуктів точно оцінять цей спосіб приготування мідій

Для королівського вечора: турецький рецепт смажених мідій

Вишуканий рецепт мідій / Фото: Pixabay

Морепродукти, а саме мідії — це не тільки дуже смачно, а й корисно. Проте щодня харчуватися дорогими молюсками чи рибою задорого, тож якщо ви хочете влаштувати собі вечір з дорогими смаколиками, зверніть увагу на цей рецепт мідій по-турецьки.

Вам знадобиться:

  • 200 г мідій
  • 60 г борошна
  • 120 мл пива
  • 400 мл рослинної олії
  • сіль на смак

Для соусу:

  • скибка білого хліба
  • 50 г волоських горіхів
  • 30 мл води
  • 2 зубчики часнику
  • столова ложка лимонного соку
  • 2 столових ложки тахіні
  • 140 г грецького йогурту
  • 2 столових ложки оливкової олії
  • сіль, перець та кріп на смак

Спосіб приготування:

  1. Для соусу залийте водою білий хліб. Відіжміть та подрібніть.
  2. Подрібніть також горіхи, часник та кріп. Перемішайте.
  3. Мідії почистьте та нанизуйте на шпажки.
  4. Борошно змішайте з пивом та сіллю за допомогою вінчика.
  5. Розігрійте пательню з олією. Мідії на шпажках обваляйте в клярі та помістіть у фритюр. Смажте до золотистого кольору протягом 1-2 хвилин з кожного боку.
  6. Покладіть закуску на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
  7. Подавайте з улюбленим соусом та лимоном.

Раніше ми ділилися рецептом супу із бататом.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин