Для королівського вечора: турецький рецепт смажених мідій
Поціновувачі морепродуктів точно оцінять цей спосіб приготування мідій

Вишуканий рецепт мідій / Фото: Pixabay
Морепродукти, а саме мідії — це не тільки дуже смачно, а й корисно. Проте щодня харчуватися дорогими молюсками чи рибою задорого, тож якщо ви хочете влаштувати собі вечір з дорогими смаколиками, зверніть увагу на цей рецепт мідій по-турецьки.
Вам знадобиться:
- 200 г мідій
- 60 г борошна
- 120 мл пива
- 400 мл рослинної олії
- сіль на смак
Для соусу:
- скибка білого хліба
- 50 г волоських горіхів
- 30 мл води
- 2 зубчики часнику
- столова ложка лимонного соку
- 2 столових ложки тахіні
- 140 г грецького йогурту
- 2 столових ложки оливкової олії
- сіль, перець та кріп на смак
Спосіб приготування:
- Для соусу залийте водою білий хліб. Відіжміть та подрібніть.
- Подрібніть також горіхи, часник та кріп. Перемішайте.
- Мідії почистьте та нанизуйте на шпажки.
- Борошно змішайте з пивом та сіллю за допомогою вінчика.
- Розігрійте пательню з олією. Мідії на шпажках обваляйте в клярі та помістіть у фритюр. Смажте до золотистого кольору протягом 1-2 хвилин з кожного боку.
- Покладіть закуску на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
- Подавайте з улюбленим соусом та лимоном.
Раніше ми ділилися рецептом супу із бататом.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні