ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Класичний рецепт приготування м'яса по-французьки: ідеальна страва на свята

Рецепти 17:36 - 17 лютого 2023

Проста та ситна страва, якою можна нагодувати гостей

Рецепт м'яса по-французьки/Фото: Wikipedia

Рецепт м'яса по-французьки/Фото: Wikipedia

Як відомо, м'ясо по-французьки — рецепт наших бабусь і дідусів, які готували його на різні свята. Перевагою даної страви є простота у приготуванні та ситність, а також можливість будь-яких варіацій. У нашій статті ми розкажемо про класичний рецепт цієї страви.

Складові

  • Свинина - 800 гр;
  • Картопля - 1 кг;
  • Дві цибулини;
  • Сир - 300 гр;
  • Майонез - 150 гр;
  • Сіль
  • Мелений чорний перець.

Процес приготування

  1. Картоплю помийте, почистіть і наріжте тонкими кругляшами. Цибулю також почистіть і поріжте на тонкі кільця.
  2. Свинину помийте і, озброївшись гострим ножем, наріжте тонкими скибочками. Розмір їх немає значення.
  3. Відбийте кожну скибочку м'яса. Краще це робити через пакет.
  4. Сир натріть на великій тертці.
  5. У форму для запікання, або на лист, застелений фольгою, або пергаментом, спочатку викладіть шар картоплі. Посоліть і поперчіть.
  6. Викладіть шар м'яса, знову посоліть і поперчіть. Можна додати й інші спеції, які вам до смаку: наприклад, паприку, або розмарин.
  7. Зверху викладіть тонко нарізану цибулю, покрийте зверху тонким шаром майонезу, це слід посипати тертим сиром. На майонез або поверх шару сиру можна покласти тонкі скибочки помідорів.
  8. Покладіть в розігріту до 180 градусів заготовку духовку і запікайте її протягом 45 хвилин.
  9. Готовність визначаємо за м'ясом та картоплею. М'ясо має бути готове, а картопля – м'якою.

Раніше ми ділилися рецептом супу із бататом.

Джерело: Фокус

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин