Класичний рецепт приготування м'яса по-французьки: ідеальна страва на свята
Проста та ситна страва, якою можна нагодувати гостей

Рецепт м'яса по-французьки/Фото: Wikipedia
Як відомо, м'ясо по-французьки — рецепт наших бабусь і дідусів, які готували його на різні свята. Перевагою даної страви є простота у приготуванні та ситність, а також можливість будь-яких варіацій. У нашій статті ми розкажемо про класичний рецепт цієї страви.
Складові
- Свинина - 800 гр;
- Картопля - 1 кг;
- Дві цибулини;
- Сир - 300 гр;
- Майонез - 150 гр;
- Сіль
- Мелений чорний перець.
Процес приготування
- Картоплю помийте, почистіть і наріжте тонкими кругляшами. Цибулю також почистіть і поріжте на тонкі кільця.
- Свинину помийте і, озброївшись гострим ножем, наріжте тонкими скибочками. Розмір їх немає значення.
- Відбийте кожну скибочку м'яса. Краще це робити через пакет.
- Сир натріть на великій тертці.
- У форму для запікання, або на лист, застелений фольгою, або пергаментом, спочатку викладіть шар картоплі. Посоліть і поперчіть.
- Викладіть шар м'яса, знову посоліть і поперчіть. Можна додати й інші спеції, які вам до смаку: наприклад, паприку, або розмарин.
- Зверху викладіть тонко нарізану цибулю, покрийте зверху тонким шаром майонезу, це слід посипати тертим сиром. На майонез або поверх шару сиру можна покласти тонкі скибочки помідорів.
- Покладіть в розігріту до 180 градусів заготовку духовку і запікайте її протягом 45 хвилин.
- Готовність визначаємо за м'ясом та картоплею. М'ясо має бути готове, а картопля – м'якою.
Раніше ми ділилися рецептом супу із бататом.
Джерело:
Фокус
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні