Масниця по-закарпатськи: готуємо рум'яні та апетитні палачинти
Тонкі бездріжджові млинці стануть родзинкою святкового столу на Масляну

Рецепт закарпатських млинців до свята/Фото: pexels
На Закарпатті на Масляну готують надзвичайно тонкі млинці, які ще називають палачінти. Для цього знадобиться звичайне пшеничне борошно та молоко. Розповідаємо, як приготувати стародавню українську страву на своїй кухні.
Інгредієнти
- яйця - 3 шт.
- молоко - 1 л
- борошно - 500 г
- цукор - 2 ст. л.
- олія - 2 ст. л.
- сіль - 1 г
Спосіб приготування
- У великій мисці збийте яйця з цукром, молоком і сіллю.
- Поступово додавайте борошно, ретельно помішуючи.
- Додайте столову ложку олії й вимішайте до однорідності. Тісто має вийти досить рідким.
- Розігрійте сковорідку на середньому вогні, змастіть поверхню олією і налийте тісто тонким шаром, розподіляючи його на всій площині.
- Обсмажуйте млинець з обох боків до золотистого кольору протягом 1-2 хв.
Раніше ми писали рецепт червоних вареників на Масницю 2023. Пропонуємо вам приготувати червоні вареники з маком та потішити рідних.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні