Готуємо "пташине молоко": рецепт легендарного десерту, посипаного какао
Ця страва дуже смачна і при цьому містить не так багато цукру

Як приготувати "пташине молоко"/Фото: Getty images
Пташине молоко — один із найпопулярніших десертів у багатьох європейських країнах, винайдений польським кондитером Яном Веделем. Для багатьох українців смак цукерок із цією начинкою — приємний спогад із дитинства. Виявляється, її досить просто приготувати, а також вона містить не так багато доданого цукру, що допоможе людям на дієті. У нашій статті ми розповімо, як це зробити.
Інгредієнти на 4 порції
- 4 яєчні білки;
- 67 мілілітрів молока;
- 13-15 грамів желатину;
- 67 мілілітрів води;
- Шепітка ваніліну;
- Цукор за смаком;
- Какао-порошок.
Алгоритм приготування
- Желатин замочіть у холодній воді на 15 хвилин.
- Білки збийте до міцних піків.
- Желатин варто підігріти, але не кип'ятити, а потім розмішати до повного розчинення.
- До білків додайте ванілін, цукор, желатин. Збийте це все міксером.
- Влийте молоко і ще раз збийте (якщо ви не на дієті, то замість цукру можна додати таку ж кількість згущеного молока).
- Заберіть десерт до холодильника на 2-3 години.
- Отриману страву, після того, як вона застигла, густо посипте какао.
Раніше ми писали, як приготувати незвичайні дріжджові млинці з рисовою, гречаною та пшоняною крупою. Смачний та простий рецепт для тих, кому набридли звичайні млинці.
Джерело:
Zira
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні