ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо "пташине молоко": рецепт легендарного десерту, посипаного какао

Рецепти 17:53 - 24 лютого 2023

Ця страва дуже смачна і при цьому містить не так багато цукру

Як приготувати "пташине молоко"/Фото: Getty images

Як приготувати "пташине молоко"/Фото: Getty images

Пташине молоко — один із найпопулярніших десертів у багатьох європейських країнах, винайдений польським кондитером Яном Веделем. Для багатьох українців смак цукерок із цією начинкою — приємний спогад із дитинства. Виявляється, її досить просто приготувати, а також вона містить не так багато доданого цукру, що допоможе людям на дієті. У нашій статті ми розповімо, як це зробити.

Інгредієнти на 4 порції

  • 4 яєчні білки;
  • 67 мілілітрів молока;
  • 13-15 грамів желатину;
  • 67 мілілітрів води;
  • Шепітка ваніліну;
  • Цукор за смаком;
  • Какао-порошок.

Алгоритм приготування

  1. Желатин замочіть у холодній воді на 15 хвилин.
  2. Білки збийте до міцних піків.
  3. Желатин варто підігріти, але не кип'ятити, а потім розмішати до повного розчинення.
  4. До білків додайте ванілін, цукор, желатин. Збийте це все міксером.
  5. Влийте молоко і ще раз збийте (якщо ви не на дієті, то замість цукру можна додати таку ж кількість згущеного молока).
  6. Заберіть десерт до холодильника на 2-3 години.
  7. Отриману страву, після того, як вона застигла, густо посипте какао.

Раніше ми писали, як приготувати незвичайні дріжджові млинці з рисовою, гречаною та пшоняною крупою. Смачний та простий рецепт для тих, кому набридли звичайні млинці.

Джерело: Zira

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин