ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційна житомирська страва: рецепт дерунів з сиром

Рецепти 21:11 - 24 лютого 2023

Деруни, приготовані за цим рецептом, вважаються коронною стравою Житомира та околиць

Рецепт житомирських дерунів/Фото: скріншот

Рецепт житомирських дерунів/Фото: скріншот

Деруни вважаються коронною стравою Житомирщини. Це пов'язано з тим, що у цьому регіоні спеціалізуються на вирощуванні картоплі. Однак рецепт житомирських дерунів відрізняється від класичного. Розповідаємо, як приготувати традиційну житомирську страву.

Рецепт житомирських дерунів: інгредієнти

  • картопля – 1 кг;
  • яйця – 2;
  • кисломолочний сир – 200 г;
  • олія – 4 ст. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування житомирських дерунів:

  1. Почистіть всю картоплю. Чверть її (250 г) відваріть, решту натріть на дрібній тертці.
  2. Розітріть сир з одним яйцем, додайте сіль та перець.
  3. Зробіть пюре з вареної картоплі і змішайте його з натертою картоплею. Туди ж слід вбити яйце, додати часник і сіль з перцем.
  4. З невеликої частини картоплі зробіть тонкий коржик і викладіть на нього ложку сиру. Скачайте суцільний коржик і обсмажте на сковороді в олії.
  5. Процедуру повторюємо, доки у нас не закінчиться тісто.
  6. Порцію житомирських дерунів подавайте зі сметаною та зеленню.

Картопля, приготована на вогнищі — мало не ідеальний гарнір. Вона має неповторний смак: хрустка ззовні, м'яка всередині та "приправлена" димком. Здається, що вдома таку приготувати не вдасться ніколи. Проте це не так складно, як здається. Ділимося рецептом запеченої в духовці картоплі, який здивує своїм смаком.

Джерело: Smak.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин