Айвове желе: рецепт десерту, який згадується у фільмі "Спенсер: Таємниця принцеси Діани"
Цей десерт потрапив до списку страв, які подавалися до столу королівській сім'ї на обід

Рецепт айвового желе/Фото: unsplash
В одній зі сцен у фільмі "Спенсер: Таємниця принцеси Діани" слуга озвучив список страв, які подадуть до столу королівській сім'ї на обід. Прозвучала назва десерту, який ми пропонуємо вам приготувати на своїй кухні. Йдеться про айвове жиле.
Інгредієнти
- айва - 1 кг
- цукор - 400 г
- вода - 650 мл
Спосіб приготування
- Айву добре помийте, наріжте на шматки, а також виріжте серцевину. Покладіть у каструлю, залийте водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні і далі готуйте на низькому вогні до розм'якшення айви. Для цього знадобиться близько 25 хвилин.
- Масу охолодіть, процідіть сік, але айву не вичавлюйте.
- В окремій каструлі з'єднайте проціджений сік і цукор. Доведіть до кипіння та уварюйте на 1/3 об'єму. Сік має змінити колір.
- Перевірте айвове желе на готовність. Для цього додайте 1-2 краплі соку на холодне блюдце і зачекайте 1 хвилину. Крапля соку повинна зажелюватися.
- Зніміть каструлю з вогню, розкладіть желе та охолодіть.
Раніше ми писали незвичний рецепт смачного десерту. Пропонуємо приготувати печиво на огірковому розсолі.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні