Традиційна страва на Масницю: рецепт бендериків із м'ясом
Рекомендуємо спробувати млинці з нетиповою для української кухні начинкою

Покроковий рецепт бендериків із м'ясною начинкою / Фото: Youtube/snidanok
Рецепт бендериків із м'ясом традиційно приписують Україні, хоча популярні вони і в інших країнах. Але найчастіше смачні млинці трикутної форми готують господині західних регіонів. Знають їх і в південних областях.
Деталі
Фарширувати їх можна не тільки м'ясом, але якщо бажаєте домогтися автентичного смаку, все ж слід дотримуватися оригінальної рецептури.
Інгредієнти на бендерики
Млинці:
- Борошно пшеничне — 250 г;
- Молоко — 300 мл;
- Яйце — 3 шт;
- Цукор — 3 ст.л;
- Олія рослинна — 3 ст.л;
- Сіль — 1 ч.л;
- Розпушувач — 1 ч.л.
Начинка:
- Фарш за смаком — 400 г;
- Майонез — 4 ст.л;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Спеції — за смаком.
Кляр:
- Яйце — 1 шт;
- Молоко — 3 ст.л;
- Спеції — за смаком.
Рецепт бендериків із м'ясом покроково
- Яйця збийте з розпушувачем, сіллю, цукром і молоком, а потім порційно додавайте до них попередньо просіяне борошно. Вимісіть тісто для млинців, щоб у ньому не було грудочок. Наприкінці додайте 3 столові ложки рослинної олії та знову перемішайте до однорідності. Випікайте млинці до золотистості. Кожен рекомендуємо змащувати невеликою кількістю вершкового масла.
- Готовий фарш вибирайте за своїми смаковими уподобаннями. Тут усе залежить тільки від вас. Викладіть його в глибоку миску та змішайте з майонезом. Він зробить смак більш м'яким і насиченим. Начинку буде легше викладати на млинці. Додайте дрібно нарізану цибулю і знову все перемішайте.
- Кожен млинець розріжте на дві частини. Викладіть на край невелику кількість фаршу і загорніть у формі трикутника так, щоб начинка з усіх боків опинилася всередині.
- Прогрійте сковороду, вогонь виставте на середній рівень. Кожен трикутник із начинкою змащуйте з двох боків яйцем, а потім відправляйте смажитися.
Рецепт бендериків із м'ясом буде ідеальним, якщо ви подасте їх із пікантним соусом. Рекомендуємо також спробувати приготувати закарпатський варіант тонких млинців без дріжджів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!