Пожалкуєте, що не куштували раніше: запіканка з пшоном та шинкою
Пікантна шинка, свіжі помідори та тягучий сир

Рецепт запіканки з шинкою та пшоном / Фото: Pixabay
Запіканка — страва, яка готується дуже швидко, проте ще швидше приносить відчуття ситості, яке, до того ж супроводжується неповторним смаком. Пропонуємо ознайомитися з новим рецептом смачної запіканки з пшона з додаванням шинки, сиру та помідорів. Цей рецепт перевершить навіть будь-яку ресторанну піцу.
Вам знадобиться:
- 400 г пшона
- 200 г шинки
- 2 яйця
- 200 г твердого сиру
- 2 помідора
- болгарський перець
- 6 столових ложок пшеничного борошна
- 50 г сметани
- 2 зубчики часнику
- 20 мл рослинної олії
- сіль, перець та зелень на смак
Спосіб приготування:
- Залийте пшоно окропом та почекайте 10 хвилин. Воду злийте, долийте свіжу, додайте сіль та варіть протягом 20 хвилин. Дочекайтеся, поки пшоно охолоне.
- Шинку наріжте, а сир натрій на великій терці.
- Промийте овочі та наріжте кубиком. Часник почистіть та пропустіть через прес або подрібніть.
- Збийте зі сметаною яйця та додайте борошно й сіль з перцем. Ретельно перемішайте.
- Додайте до маси пшоно й підготовлені інгредієнти.
- Змастіть деко олією та викладіть на нього запіканку. Зверху посипте сиром. Запікайте протягом двадцяти хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Нещодавно ми ділилися рецептом весняного салату з куркою.
Джерело:
Stravy.net
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні