Незвичайна пісна страва: як приготувати голубці з гречкою та грибами
Цей варіант української страви ідеально підійде на період Великого посту

Рецепт пісних голубців з гречкою та грибами/Фото: pixabay
У період Великого посту хочеться не відмовлятися від смачних страв. Вихід у цій ситуації є. Ми пропонуємо незвичний рецепт голубців з грибами та гречкою. Українська пісна страва стане ідеальним обідом чи вечерею.
Інгредієнти
- капуста білоголова - 1.2 кг
- гречана крупа - 150 г
- гливи - 500 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- морква - 2 шт.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- зелень - 50 г
- олія соняшникова - 100 мл
- паста томатна - 40 г
- вода - 400 мл
Спосіб приготування
- У капусті виріжте качан та покладіть її в киплячу підсолену воду на 5 хвилин. Зніміть верхні проварені листки і варіть далі, знімаючи поступово готові листки.
- Для начинки гречку залийте 300 мл води, посоліть і варіть до готовності 20 хвилин.
- Цибулю і моркву очистьте, цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на грубу тертку. Обсмажте овочі в олії до м'якості.
- Гливи помийте і дрібно наріжте. Додайте у сковороду і смажте разом з овочами 5 хвилин. Не забувайте помішувати.
- Зелень помийте, обсушіть і подрібніть. Змішайте гречку, гриби, зелень, посоліть, поперчіть і все ретельно перемішайте.
- На капустяні листки викладайте по 1-2 ст. л. начинки та обережно загортайте. Обсмажте голубці на олії з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім викладіть їх у глибоку форму для запікання. У воді розведіть томатну пасту, посоліть і залийте голубці.
- Запікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин.
Раніше ми писали покроковий рецепт голубців із червоної капусти. Подавайте готову страву зі сметаною та зеленню.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні