Ароматний і наваристий: рецепт українського борщу з квашеною капустою
Якщо під рукою немає капусти, ви можете використовувати продукт зі своїх припасів

Рецепт борщу з квашеною капустою/Фото: скріншот
Капусту потрібно класти в борщ в останню чергу. Іноді господині потрапляють у ситуацію, коли на останньому етапі приготування виявляється, що вдома немає свіжої капусти.
Натомість можна використовувати квашену капусту, вона зробить борщ ще більш ароматним і наваристим. Ділимося рецептом українського борщу з квашеною капустою.
Рецепт борщу з квашеною капустою: інгредієнти
курка — 300 г;
квашена капуста — 230 г;
картопля — 700 г;
цибуля — 1 шт;
морква — 1 шт;
буряк маленький — 1 шт;
помідори — 2 шт;
часник — 2 зубчики;
соняшникова олія — 4 ст.л;
лавровий лист — 1 шт;
зелень — пучок;
сіль, мелений перець за смаком.
Спосіб приготування борщу з квашеною капустою:
- Курку і порізаний соломкою буряк викладіть у каструлю з водою і проваріть приблизно 40-50 хвилин. Після закипання потрібно зняти піну.
- У курячий бульйон викладіть нарізану кубиками картоплю і варіть її до готовності.
- Поки вариться картопля - приготуйте зажарку: наріжте кубиками цибулю і натріть моркву. Обсмажуйте овочі на сковорідці з рослинною олією, потім додайте нарізані помідори або томатну пасту. Тушкуйте овочі під кришкою кілька хвилин.
- Квашену капусту промийте під проточною водою, якщо вона кисла. Додайте капусту в зажарку.
- Влийте в сковороду кілька ополоників гарячого бульйону з каструлі та тушкуйте овочі ще 10 хвилин під кришкою. Наприкінці додайте в зажарку тертий часник.
- Коли картопля буде готова, додайте в борщ лавровий лист і зажарку.
- Проваріть борщ ще 5 хвилин, наприкінці додайте сіль, спеції та зелень.
Пропонуємо вам також спробувати рецепт пісного борщу з грибами, який стане ідеальною альтернативою версії з м'ясом. Ця корисна страва підійде тим, хто дотримується Великого посту або вегетаріанської дієти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!