Пісний десерт з вишнею: як приготувати ситний шоколадний кекс
Смачний десерт чудово підійде для родинного чаювання

Рецепт шоколадного кексу з вишнею/Фото: pexels
Шоколадний кекс з вишнею, политий глазур'ю, можна їсти навіть у піст. Лише вигляд цієї випічки спонукає приготувати її якнайшвидше. Пропонуємо рецепт пісного десерту, який сподобається вашій родині.
Інгредієнти
Основні
- борошно пшеничне - 500 г
- розпушувач - 10 г
- цукор ванільний - 10 г
- какао-порошок - 40 г
- цукор - 100 г
- олія соняшникова - 120 мл
- консервована вишня - 400 г
- горіхи - 40 г
Для глазурі
- цукор - 40 г
- какао-порошок - 30 г
- вода - 60 мл
- олія соняшникова - 20 мл
Спосіб приготування
- З консервованої вишні злийте сік, але не виливайте остаточно. Має залишитися приблизно 250-300 мл соку.
- Просіяне борошно перемішайте з розпушувачем, додайте какао-порошок, цукор, ванільний цукор, олію, вишневий сік і замісіть тісто. Додайте вишню і перемішайте.
- Форму для кексу змастіть олією і викладіть у неї тісто. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці приблизно 40 хвилин.
- Для глазурі змішайте всі інгредієнти до однорідності. Готовий кекс полийте глазур'ю і прикрасьте на свій смак.
Раніше ми писали незвичний рецепт смачного десерту. Готуємо печиво на огірковому розсолі.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні