ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт печива на Великдень: легке частування до свята

Рецепти 08:30 - 03 квітня 2025

Усі інгредієнти потрібно змішати, а потім розділити на шматочки і запекти в духовці

Рецепт печива на Великдень / Фото: Adobe Firefly

Рецепт печива на Великдень / Фото: Adobe Firefly

Чомусь рецепти на Великдень у багатьох асоціюються винятково з традиційними пасочками та фарбованими яйцями.

Однак розмаїття можливостей, які пропонують кулінарні майстри з усього світу, насправді неймовірне.

Сьогодні пропонуємо вивчити легке в приготуванні великоднє печиво.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 250 г
  • Цукор - 140 г
  • Яйце - 1 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Борошно - 300 г
  • Сіль - ½ ч.л
  • Смородина - 60 г

Рецепт

  1. Змішайте масло кімнатної температури з цукром до однорідності.
  2. Додайте до них яєчний жовток, лимонну цедру і мускатний горіх. Ще раз усе змішайте.
  3. Всипте борошно (просіювати не потрібно), дрібку солі, смородину і знову перемішайте.
  4. Після замішування тіста потрібно згорнути його шайбою і відправити на 30 хвилин у холодильник.
  5. Деко накрийте пергаментом, а робочий стіл притрусіть борошном, щоб тісто не прилипало.
  6. Розріжте його навпіл. Використовуйте формочку, щоб вирізати печиво, яке потрібно перекладати на деко.
  7. Відправте запікатися на 7 хвилин при 180 градусах, після чого дістаньте і змастіть яєчним білком, а зверху посипте цукром для хрусткої текстури.
  8. Запікайте далі ще хвилин 7, поки воно не стане золотистим. Вимкніть духовку, але печінці дайте полежати ще 5 хвилин на решітці.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в червоний колір за допомогою звичайного цибулевого лушпиння.

Джерело: bbcgoodfood.com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин