Рецепт печива на Великдень: легке частування до свята
Усі інгредієнти потрібно змішати, а потім розділити на шматочки і запекти в духовці

Рецепт печива на Великдень / Фото: Adobe Firefly
Чомусь рецепти на Великдень у багатьох асоціюються винятково з традиційними пасочками та фарбованими яйцями.
Однак розмаїття можливостей, які пропонують кулінарні майстри з усього світу, насправді неймовірне.
Сьогодні пропонуємо вивчити легке в приготуванні великоднє печиво.
Інгредієнти
- Масло вершкове - 250 г
- Цукор - 140 г
- Яйце - 1 шт
- Лимон - 1 шт
- Борошно - 300 г
- Сіль - ½ ч.л
- Смородина - 60 г
Рецепт
- Змішайте масло кімнатної температури з цукром до однорідності.
- Додайте до них яєчний жовток, лимонну цедру і мускатний горіх. Ще раз усе змішайте.
- Всипте борошно (просіювати не потрібно), дрібку солі, смородину і знову перемішайте.
- Після замішування тіста потрібно згорнути його шайбою і відправити на 30 хвилин у холодильник.
- Деко накрийте пергаментом, а робочий стіл притрусіть борошном, щоб тісто не прилипало.
- Розріжте його навпіл. Використовуйте формочку, щоб вирізати печиво, яке потрібно перекладати на деко.
- Відправте запікатися на 7 хвилин при 180 градусах, після чого дістаньте і змастіть яєчним білком, а зверху посипте цукром для хрусткої текстури.
- Запікайте далі ще хвилин 7, поки воно не стане золотистим. Вимкніть духовку, але печінці дайте полежати ще 5 хвилин на решітці.
Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в червоний колір за допомогою звичайного цибулевого лушпиння.
Джерело:
bbcgoodfood.com
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні