ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Простий рецепт культового американського бургера “Нечупара Джо”

Рецепти 17:32 - 01 квітня 2025

Це не надто популярний бургер в українських ресторанах, але кожен має спробувати його хоч раз у житті

Простий рецепт культового американського бургера “Нечупара Джо”

Простий рецепт культового американського бургера “Нечупара Джо”/Фото: Budget Bytes

Почнемо з того, що фактично “Нечупара Джо” (Sloppy Joe) – це не бургер, а сендвіч. Але у нас зазвичай до цієї класифікації ставляться не так серйозно, тому можемо назвати це класичним американським бургером (чи канапкою). Готується він дуже легко, але смак просто незабутній.

Sloppy Joe — це бутерброди з м’ясом, приготовані з яловичого фаршу, перцю та цибулі в особливому гострому соусі. І саме цей особливий соус робить з “Нечупари Джо” кулінарний шедевр. Соус Sloppy Joe пікантний, гострий і злегка солодкуватий, схожий на соус барбекю, але менш солодкий і з міцнішою томатною основою.

Інгредієнти

  • 1 жовта цибулина
  • 1 зелений болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 450 грамів яловичого фаршу
  • Банка консервованих томатів
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • 2 столові ложки яблучного оцту
  • 2 столові ложки коричневого цукру
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • 1 чайна ложка порошку чилі
  • 1 чайна ложка вустерського соусу
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 5 булочок для гамбургерів

Спосіб приготування

  1. Цибулю і болгарський перець дрібно наріжте, а часник подрібніть.
  2. Додайте оливкову олію та яловичину в сковороду та готуйте на середньому вогні, поки яловичина не приготується. Злийте зайвий жир.
  3. Додайте в сковороду з яловичиною цибулю, часник і болгарський перець. Продовжуйте обсмажувати, поки цибуля не стане м’якою і прозорою.
  4. Нарешті додайте в сковороду томатний соус, томатну пасту, оцет, діжонську гірчицю, коричневий цукор, порошок чилі, вустерський соус і сіль. Перемішайте.
  5. Дайте м’ясу та соусу протушкуватися на середньому повільному вогні приблизно 5 хвилин.
  6. Подавайте вашу начинку між підсмаженими булочками.

Також рекомендуємо спробувати цей рецепт овочевого салату на Великдень.

Джерело: Budget bytes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин