ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Італійський аналог нашої паски: рецепт панеттоне на дріжджах

Рецепти 13:30 - 03 квітня 2023

Ця традиційна страва італійської кухні може стати коронною на вашому великодньому столі

Покроковий рецепт панеттоне / Фото: katya rumyantseva/Unsplash

Покроковий рецепт панеттоне / Фото: katya rumyantseva/Unsplash

Рецепт панеттоне на дріжджах популярний в Італії. Це не дивно, адже таку випічку італійці традиційно готують на різдвяні свята і на початку весни. Але за смаком вона дуже нагадує нашу рідну паску.

Деталі

Найчастіше тісто для панеттоне замішують на заквасці за особливим методом приготування, який розтягує процес на кілька діб. Але його можна скоротити в кілька разів, якщо додати дріжджі. На смак вони ніяк не вплинуть.

Інгредієнти для панеттоне

  • Борошно пшеничне - 600 г;
  • Молоко - 250 мл;
  • Родзинки - 100 г;
  • Курага - 50 г;
  • Дріжджі свіжі - 20 г;
  • Яйце куряче - 2 шт;
  • Масло вершкове - 120 г;
  • Цукор-пісок - 150 г;
  • Сіль - дрібка;
  • Шоколад білий - 2 плитки;
  • Мигдаль смажений - 30 г;
  • Полуниця сушена;
  • Апельсин;
  • Олія рослинна;

Рецепт панеттоне на дріжджах

  1. Розведіть дріжджі в теплому молоці та залиште на 7 хвилин для активації. Далі додайте до них 100 г борошна і змішайте до повного з'єднання компонентів. Накрийте рушником миску і дайте опарі постояти хвилин 40.
  2. Масло кімнатної температури, цукор і сіль перетріть у міксері. Продовжуйте доти, доки колір маси не стане світлим, а після цього вбийте в посудину два яйця і знову перемішайте. Додайте до опари разом із борошном, що залишилося, і замісіть тісто. Його потрібно поставити в теплому місці на 1,5 години.
  3. Для начинки потрібно родзинки і курагу обдати окропом, а потім видалити зайву вологу із сухофруктів за допомогою паперових серветок. Наріжте курагу. Цедру апельсина натріть і вичавіть у ємність із нею сік половини плода.
  4. Додайте сухофрукти до тіста і перемішайте, щоб домогтися рівномірного розподілу. Накрийте і відставте на 1,5 години.
  5. Руки змастіть рослинною олією, а тісто розділіть на рівні шматочки. Кожен покладіть у форму для випікання так, щоб вона виявилася заповненою тільки на половину. Дайте їм постояти в такому вигляді 40 хвилин, а потім відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 50 хвилин.
  6. Для глазурі розтопіть білий шоколад і полийте ним готові панеттоне, а зверху прикрасьте їх смаженим мигдалем і полуницею. Але підійде і традиційне покриття з яєчних білків і цукру. Хай смакує!

Раніше ми розповідали, як приготувати паску коломбо.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин