Ідеальна оздоба випічки: секрети приготування глянцевої глазурі для паски
Розповідаємо, яких помилок ви можете допускатися при приготуванні глазурі для великодньої випічки

Як приготувати ідеальну глазур для паски/Фото: pexels
Щоб ваша паска виглядала розкішно, варто прикрасити її блискучою та щільною глазур'ю. Однак не завжди це вдається зробити з першого разу. А щоб не витрачати багато часу, потрібно знати декілька секретних лайфхаків. Розповідаємо, як приготувати ідеальну глазур для паски.
Секрети ідеальної глазурі
Вибір цукру
Якщо ви використовуєте білий або коричневий тростинний цукор, єдиним результатом буде зерниста глазур наприкінці, яку ви не зможете рівномірно розподілити по шапочці паски. Тому у таких випадках найкраще обрати цукрову пудру.
Ідеальна густина
Якщо під час роботи ви відчуваєте, що глазур занадто густа, можна додати чайну ложку або дві води або краще яєчного білка, поки не отримаєте бажану консистенцію. Якщо ж глазур навпаки занадто рідка, додайте цукрової пудри та ретельно перемішайте.
Консистенція
Для того, щоб перевірити консистенцію глазурі, пройдіться по її поверхні лезом ножа. Тільки якщо вона стане гладкою між 5 і 10 секундами, вона вийшла ідеальною.
Глянцева глазур
Щоб додати блиску, можна скористатися лимонним соком під час збивання яєчних білків.
Час нанесення глазурі
Переконайтеся, що паски абсолютно холодні.
Спосіб нанесення
Наливайте глазур, починаючи з центру верхівки, і розподіліть її ножем, лопаткою, покриваючи всю поверхню. Також можна занурювати вироби у миску з глазур'ю. Процес можна повторювати кілька разів, тоді шари будуть щільніші.
Раніше ми писали, як приготувати пишну паску на сироватці. Пропонуємо простий рецепт святкової випічки на Великдень.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!