ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найкращий рецепт заварної паски: зберігається дуже довго

Рецепти 15:30 - 06 квітня 2023

Простішого рецепта ви не знайдете, а чарівний аромат випічки потішить усю родину перед великоднім вечором

Покроковий рецепт заварної паски / Фото: Jennifer Pallian/Unsplash

Покроковий рецепт заварної паски / Фото: Jennifer Pallian/Unsplash

Рецепти на Великдень 2023 року рідко виділяються чимось незвичайним, адже цього дня на великодньому столі присутні цілком стандартні та звичні страви. Але найголовнішою по праву вважається випічка. І саме рецепт заварної паски допоможе розтягнути задоволення на довгі дні, адже завдяки йому вона зберігається дуже довго.

Деталі

Навіть через кілька діб ваша випічка не перетвориться на черствий шматок солодкого хліба. Досвідчені господині давно взяли його на озброєння і дивують сім'ю та друзів смачнючими пасочками.

Інгредієнти для заварної паски

  • Борошно пшеничне — 1 кг;
  • Вода кип'ячена — 250 мл;
  • Цукор-пісок — 400 г;
  • Цукор ванільний — 10 г;
  • Дріжджі пресовані — 75 г;
  • Молоко — 250 г;
  • Жовток курячий — 5 шт;
  • Яйце — 5 шт;
  • Олія соняшникова — 3 ст.л;
  • Масло вершкове — 200 г;
  • Сіль — 0,5 ч.л.

Рецепт заварної паски покроково

  1. Залийте окропом просіяне борошно в глибокій ємності та перемішайте заварку.
  2. Для опари розведіть дріжджі в теплому молоці з однією столовою ложкою цукру. Змішайте з борошном із попереднього кроку до однорідності, накрийте і дайте постояти 30 хвилин.
  3. Збийте жовтки, яйця і два види цукру міксером. У вас має вийти пухка маса білосніжного відтінку. Її потрібно помістити в миску з опарою.
  4. Порціями підсипайте борошно в суміш і замішуйте тісто до еластичності та гладкості. Потім перекладіть його в інший посуд, накрийте і відставте на годину в тепле місце.
  5. Обмніть тісто і знову поставте в тепле місце ще на 1 годину. Після цього слід востаннє обім'яти його і дати постояти близько 10 хвилин.
  6. Обдайте окропом сухофрукти та розкладіть на паперових рушниках, щоб видалити зайву вологу. Додайте їх до тіста й акуратно вимісіть його для рівномірного розподілу начинки.
  7. Поверхню майбутньої паски змастіть маслом і вкладайте у форму для випікання. Тісто має займати третю частину і постояти в такому вигляді ще годину.
  8. Верхню частину добре промажте збитим жовтком і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 50 хвилин.

Раніше ми розповідали, що приготувати на Великдень, якщо хочеться чогось особливого і смачненького.

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин