Альтернатива голубцям: рецепт запіканки з молодою капустою, рисом і фаршем
Ніжна капуста, соковитий яловичий фарш і рис з овочами створять незвичну смакову нотку

Рецепт смачної запіканки з капустою/Фото: pexels
Цей варіант стане найкращою вечерею для всієї сім'ї. Якщо ви любите голубці, але часу на формування немає, пропонуємо рецепт смачної запіканки з молодою капустою, рисом і фаршем.
Інгредієнти
- капуста молода - 1 кг
- олія оливкова - 3 ст. л.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник, зубчики - 3 шт.
- яловичий фарш - 450 г
- паста томатна - 2 ст. л.
- томати цілі очищені у власному соку - 400 г
- рис - 200 г
- курячий бульйон - 900 мл
- петрушка - за смаком
Спосіб приготування
- Капусту помийте, обсушіть, видаліть зовнішнє листя і нашаткуйте. Цибулю і часник подрібніть.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для запікання олією.
- У глибокій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Всипте цибулю і готуйте до м’якості. Додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
- Покладіть у сковороду яловичий фарш і смажте так близько 6 хвилин.
- Покладіть сковороду на вогонь. Додайте томатну пасту, нарізані помідори, рис і 2 склянки бульйону. Приправте спеціями. Доведіть суміш до кипіння і готуйте протягом 10 хвилин, ретельно помішуючи, щоб рис не пригорів.
- Поступово додавайте капусту і готуйте ще 5 хвилин. Влийте решту бульйону і доведіть до кипіння.
- Перекладіть суміш у підготовлену форму для запікання та накрийте фольгою. Запікайте у духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати голубці з гречкою та грибами. Цей варіант української страви ідеально підійде на період Великого посту.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні