7 кращих рецептів глазурі для паски
Зібрали для вас прості та цікаві способи приготування глазурі для паски

7 найкращих рецептів глазурі для паски / Фото: Getty Images
У приготуванні пасок центральне місце займає глазур. До того ж вона найсмачніша. Білкова глазур для паски, вкрита різнокольоровими кондитерськими посипками - класична прикраса паски та великодньої випічки. У цій статті ми розглянемо кілька перевірених рецептів глазурі із різною технологією приготування. При дотриманні всіх рекомендацій, у вас вийде ідеальна прикраса для паски.
Поради кулінару
При приготуванні гарної глазурі використовуйте тільки свіжі яйця, цукрову пудру, желатин, сухе молоко, шоколад хорошої якості. Дотримуйтесь пропорцій і температурного режиму, щоб глазур вийшла правильної консистенції. У білкову глазур можна сміливо додавати барвники. І наносити її слід відразу після приготування і тільки на паски, що охолонули. Товстий шар помадки потребує тривалішого часу для висихання. Якщо верхівки випічки вийшли не дуже красивими, трохи тріснули, то виправити ситуацію допоможе декор. Обов'язково приділіть цьому увагу.
1. Білкова глазур для паски

Рецепт класичної білкової глазурі. Традиційною глазур'ю прикрашають великодню випічку. Біла цукрова глазур на паску служить окрасою та символізує чистоту Світлого свята Воскресіння Христового.
Глазур виходить повітряною та білою, а також добре тримається на шапочці паски, швидко застигає і не тече, якщо її наносити на напівохололі паски.
Складові
- 1 яєчний білок;
- 200 г цукрової пудри;
- 1/2 чайної ложки лимонного соку;
- кілька чайних ложок води.
Приготування
Протягом 5 хвилин збийте міксером білок, цукрову пудру та лимонний сік. У вас має вийти біла густа кремоподібна маса.
Злегка розбавте її водою до консистенції сметани. Воду можна не використовувати, якщо взяти вдвічі менше цукрової пудри.
Змастіть палицею глазур'ю і залиште підсихати їх на кілька годин.
2. Глазур без яєць та желатину

Без желатину та яєць глазур дуже швидко сохне на паску, тому і наносити її потрібно швидкими рухами.
Складові
- цукрова пудра;
- 1 столова ложка лимонного соку.
Приготування
Висипаємо по трохи цукрової пудри в невелику ємність і потихеньку підливаємо сік лимона.
Перемішуйте до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Потім відразу нанесіть готову глазур на теплі паски, тому що вона швидко сохне.
3. Шоколадна глазур, яка не липне

Залежно від кольору шоколаду такий і вийде глазур. З білого шоколаду глазур вийде білої, з темно-коричневого шоколадного кольору.
Складові
- 100 г білого або темного шоколаду;
- 150 г цукрової пудри;
- 1 чайна ложка картопляного крохмалю;
- 50 г вершкового масла;
- 4 столові ложки какао-порошку;
- 6-7 столових ложок молока.
Приготування
З'єднайте в каструлі 150 г цукрової пудри і 6 столових ложок, поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння.
Додайте в суміш цукрової пудри з молоком шоколадну плитку та вершкове масло шматочками.
Перемішайте та доведіть суміш до повного розчинення шоколаду.
Коли шоколад повністю розчиниться, засипте крохмаль та какао-порошок. Ретельно перемішайте до однорідності.
Обмастіть паску шоколадом.
4. Кольорова глазур для пасок

Паску можна прикрасити кольоровою глазур'ю. Для цього використовують натуральні барвники – ягоди, фрукти або спеціальні різнокольорові. Можна зробити оригінальний модний колір та смачний крем.
Складові
- 150 г цукрової пудри;
- 1 штука яєчного білка;
- 15 г кукурудзяного або картопляного крохмалю;
- 5 грамів журавлинного пюре;
- 20 мілілітрів лимонного соку.
Приготування рожевої глазурі
Добре розітріть 150 г цукрової пудри з 1 яєчним білком.
Влийте лимонний сік і перемішайте.
Всипте просіяний крохмаль, додайте журавлинне пюре для кольору. Замість пюре можна взяти сироп ягідного варення.
Ретельно перемішайте глазур та покрийте їй паски.
5. Лимонна глазур

Даний вид глазурі ідеально підходить для паски, декорування тортів, пряників та різних кондитерських виробів. Сама по собі лимонна глазур дуже ароматна з кисло-солодким смаком. Її можна зробити білої або насиченого лимонного кольору, додавши порошкоподібну куркуму або настоянку шафрану. Вийде оригінальний великодній декор.
Складові
- 150 г цукрової пудри;
- 3 штуки яєчних білків;
- 5 мілілітрів настоянки шафрану;
- 20 мілілітрів лимонного соку.
Приготування
Поступово змішайте 150 г цукрової пудри і 20 мл лимонного соку.
Окремо збийте яєчні білки за допомогою міксера.
З'єднайте цукрово-лимонну масу, білки та настоянку шафрану. Перемішайте глазур і сміливо прикрашайте паски.
6. Глазур із цукрової пудри для паски

Біла цукрова глазур буде чудовою прикрасою для солодкої випічки, традиційного великоднього хліба. Щоб цукрова глазур швидко збивалася, краще візьміть цукрову пудру, а не цукровий пісок. Цукрова глазур, приготована з лимонним соком, не кришиться на паску.
Складові
- 100 г цукрової пудри;
- 1 білок яйця;
- 20 мілілітрів лимонного соку.
Приготування
Збийте яєчний білок міксером.
Після того, як його обсяг збільшиться втричі, потроху додайте 100 г цукрової пудри.
Наприкінці збивання крем влийте лимонний сік.
7. Білкова глазур на водяній бані

Цей варіант хороший тим, що білки проходять теплову обробку. Наносити таку глазур на паски досить просто, вона лягає рівним щільним шаром, товщину якого ви можете відрегулювати за бажанням. Єдиний недолік цього рецепта в тому, що при нарізці глазур кришиться. І якщо вас не бентежить цей нбанс, то спробуйте цей спосіб.
Складові
- 1 штука яєчного білка;
- 100 г цукрової пудри;
- 1 чайна ложка лимонного соку.
Приготування
Поставте каструлю з водою вогонь і доведіть до кипіння.
Просійте цукрову пудру в миску, додайте яєчний білок і злегка перемішайте.
Поставте миску на каструлю з окропом (водяну баню) і починайте збивати масу на середній швидкості міксера, поки її температура не досягне 50-60°С. Якщо у вас немає кулінарного термометра, просто відокремте трохи маси ложкою і доторкніться до неї. Якщо вона занадто тепла і навіть трохи гаряча, зніміть її з лазні.
Додайте лимонний сік і ще трохи збийте.
Нанесіть глазур на паски, використовуючи силіконову лопатку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!