Родзинка Коломиї: рецепт кукурудзяної запіканки на молоці
Цю страву називають ще "кукурудзяною начинкою" і подають її особливо оригінальними способами

Рецепт кукурудзяної запіканки/Фото: pexels
Кукурудзяна запіканка, яку ще називають "кукурудзяною начинкою", може бути гарніром або основною стравою. Зовсім нещодавно вона стала нематеріальною культурною спадщиною України. Едуард Насиров запропонував рецепт головної страви Коломиї на молоці.
Інгредієнти
- молоко - 600 мл
- кукурудзяна крупа - 400 г
- масло вершкове - 100 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- олія - 3 ст. л.
- лавровий лист - 1 шт.
- сіль - за смаком
- перець духмяний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Цибулю подрібнити, обсмажити до золотистого кольору на олії.
- Змішати всі інгредієнти, крім молока, прогріти декілька хвилин, доки масло не розтане.
- Додати молоко, довести до кипіння і варити декілька хвилин.
- Перекласти отриману суміш у жароміцну форму, застелену пергаментом. Випікати у розігрітій до 160 градусів духовці протягом 50-60 хвилин.
Раніше ми писали рецепт рибної запіканки з картоплею. Рідні вимагатимуть добавки.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні