Рецепт цибулевого пирога, який підкорив світ
Напевно, мало кого можна здивувати подібною випічкою, але цього разу перед вами абсолютно унікальне і незвичайне рішення

Цибулевий пиріг з яйцем і сиром покроково / Фото: KamranAydinov/Freepik
Готова страва виходить із дуже ніжним, можна сказати, вершковим смаком, а цибуля майже не відчувається. Ви гарантовано збережете рецепт цибулевого пирога в закладки та не раз потішите ним друзів і членів сім'ї.
Деталі
Багато господинь давно вже опанували різні рецепти на кожен день, свято чи особливі випадки. Але такий пиріг ви навряд чи випікали і дарма — приготувати цибулевий пиріг родом із Франції зовсім не складно.
Інгредієнти для цибулевого пирога
- Борошно пшеничне — 300 г;
- Масло вершкове — 1 упаковка;
- Вода очищена — 0,5 л;
- Яйце — 2 шт;
- Цибуля ріпчаста — 3 шт;
- Вершки 20% — 150 мл;
- Олія оливкова;
- Сир твердий;
- Сіль.
Рецепт цибулевого пирога покроково
- Наріжте у формі кубиків вершкове масло і покладіть у глибокий посуд.
- Змішайте з просіяним раніше борошном і замісіть у крихту з додаванням води та солі. Бажано використовувати кухонний комбайн - так результат вийде неперевершеним, а всі інгредієнти ідеально змішаються.
- Скачайте його в кулю, загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник тісто для цибулевого пирога на 1 годину.
- Для начинки потрібно очистити цибулю та нарізати якомога дрібніше. Потім обсмажте її до золотистості.
- Притрусіть робочу поверхню невеликою кількістю борошна і розкачайте тісто на пиріг так, щоб воно увійшло у вашу форму. Не забудьте про бортики.
- Викладіть його в змащену олією форму і виконайте низку проколів виделкою. Після цього відправляйте на попереднє випікання хвилин на 10.
- Частину нарізаної цибулі викладіть рівномірно по основі, а потім посипте тертим сиром. Верхній шар має складатися з цибулі, що залишилася, тож не кладіть всередину занадто багато, інакше не вистачить для верху.
- Унікальним рецепт цибулевого пирога робить яєчне покриття. Для цього збийте яйця, додайте до них вершки, сіль і кілька столових ложок молока. Залийте отриманою сумішшю заготовку.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг із сиром і цибулею 20 хвилин. Далі знизьте температуру до 160 градусів і готуйте ще 5-10 хвилин.
- Останнім штрихом рекомендуємо посипати його дрібно посіченою зеленню і тертим твердим сиром, наприклад, пармезаном.
Якщо ж ви віддаєте перевагу більш ситним варіантам обіду, тоді спробуйте рецепт пирога з м'ясом. Він дуже доречно підійде для теплого сімейного застілля або спільного перегляду фільму.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!