Пухкі та смачні: як приготувати булочки з картопляного пюре
Вживати їх можна як самостійну страву та доповнення до іншої

Рецепт булочок з картопляного пюре / Фото: Pixabay
Приготувати пухкі, смачні та повітряні булочки, що будуть танути в роті, набагато простіше, ніж здається. Для цього до тіста усього лише варто додати картопляне пюре. Ділимося рецептом.
Вам знадобиться:
- 360 г картоплі
- 3 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки цукру
- чайна ложка солі
- 360 г борошна
- 2 чайних ложки дріжджів
- 2 яйця
- столова ложка води
Спосіб приготування:
- Очистьте картоплю та наріжте кубиками середнього розміру. Варіть до м'якості.
- 160 мл води з-під картоплі залиште, іншу можна злити. З картоплі зробіть пюре.
- Додайте до картоплі залишки відвару та вершкове масло. Почекайте, поки вона охолоне.
- Додайте одне яйце, борошно, дріжджі, сіль та цукор. Замісіть тісто, поки воно не стане гладеньким і трохи липким.
- Зробіть з тіста кулю та покладіть в окрему тарілку. Накрийте і залиште в теплі на годину чи півтори.
- Після розімніть тісто та розділіть на 9 однакових частин. З кожної зробіть кульку.
- Деко застеліть пергаментом та викладіть на нього булочки, трохи приплюснувши кожну. Між ними повинно бути 3-4 сантиметри відстані.
- Накрийте та залиште у теплі на 30 хвилин. Духовку розігрійте до 190 градусів.
- Яйце, що залишилося, збийте та змастіть ним булочки. За бажанням можна посипати кунжутом. Випікайте до золотистості протягом 15-17 хвилин.
Нещодавно ми ділилися рецептом цибулевого пирога.
Джерело:
Pixel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні