ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пухкі та смачні: як приготувати булочки з картопляного пюре

Рецепти 13:19 - 24 квітня 2023

Вживати їх можна як самостійну страву та доповнення до іншої

Пухкі та смачні: як приготувати булочки з картопляного пюре

Рецепт булочок з картопляного пюре / Фото: Pixabay

Приготувати пухкі, смачні та повітряні булочки, що будуть танути в роті, набагато простіше, ніж здається. Для цього до тіста усього лише варто додати картопляне пюре. Ділимося рецептом.

Вам знадобиться:

  • 360 г картоплі
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки цукру
  • чайна ложка солі
  • 360 г борошна
  • 2 чайних ложки дріжджів
  • 2 яйця
  • столова ложка води

Спосіб приготування:

  1. Очистьте картоплю та наріжте кубиками середнього розміру. Варіть до м'якості.
  2. 160 мл води з-під картоплі залиште, іншу можна злити. З картоплі зробіть пюре.
  3. Додайте до картоплі залишки відвару та вершкове масло. Почекайте, поки вона охолоне.
  4. Додайте одне яйце, борошно, дріжджі, сіль та цукор. Замісіть тісто, поки воно не стане гладеньким і трохи липким.
  5. Зробіть з тіста кулю та покладіть в окрему тарілку. Накрийте і залиште в теплі на годину чи півтори.
  6. Після розімніть тісто та розділіть на 9 однакових частин. З кожної зробіть кульку.
  7. Деко застеліть пергаментом та викладіть на нього булочки, трохи приплюснувши кожну. Між ними повинно бути 3-4 сантиметри відстані.
  8. Накрийте та залиште у теплі на 30 хвилин. Духовку розігрійте до 190 градусів.
  9. Яйце, що залишилося, збийте та змастіть ним булочки. За бажанням можна посипати кунжутом. Випікайте до золотистості протягом 15-17 хвилин.

Нещодавно ми ділилися рецептом цибулевого пирога.

Джерело: Pixel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин