Альтернатива картоплі-фрі: рецепт корисної хрусткої моркви у духовці
Сподобається як дорослим, так і дітям

Рецепт хрусткої моркви/Alesia Kozik/Pexels
Якщо ви не любите моркву в свіжому або вареному чи смаженому вигляді, але хочете отримувати користь від цього продукту? Тоді цей рецепт точно для вас. Смачна, та хрустка морква в паніровці буде гарним замінником шкідливої картоплі-фрі, яка смажиться у великій кількості олії.
Інгредієнти:
- морква - 2-3 шт.;
- спеції;
- олія.
Для панірування:
- борошно;
- 2-3 яйця;
- панурувальні сухарі.
Для соусу:
- грецький йогурт;
- французька гірчиця;
- сухий або мілко подрібнений свіжий часник;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Почистить моркву і наріжте її брусочками, посоліть.
- У миску до моркви додайте улюблені спеції, олію і добре перемішайте.
- Підготуйте 3 тарілки - в одну насипте борошно, в другій взбийте одне яйце, в третю насипте панірувальні сухарі.
- По черзі беріть по одному брусочку морквини і в такій послідовності опускайте спочатку в борошно, потім яйце, потім в сухарі і викладайте на застелене пергаментом деко.
- Випікайте при 200 градусах 25-30 хв.
- Щоб приготувати соус до моркви просто змішайте всі інгредієнти.
Також раніше ми розповідали рецепт галицького сирника на маковій основі.
Джерело:
Instagram
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні