Рецепт забутої українська страва: як приготувати крупки
Цю страву готували українці 300 років тому

Рецепт крупки/Фото: скріншот
Жителька Житомирщини поділилася з журналістом Костянтином Грубичом рецептом стародавньої забутої страви — крупки. Цій страві вже 300 років, її традиційно готували з пшона та подавали з м’ясом.
Особливістю страви є те, що пшоно викачують руками разом з борошном та яйцями у дерев’яних ночвах. Процес викачування тривалий і займає близько 2 годин. За цей час крупа має помітно збільшитись у розмірі. Після цього її відварюють на м’ясному бульйоні та подають у такому рідкому вигляді, як суп.
Рецепт крупки: інгредієнти
- промите пшоно – 80-100 г
- яйця – 10 шт
- борошно (орієнтуватись на консистенцію тіста)
Спосіб приготування крупки:
- Збийте яйця до появи піни.
- Добре промийте пшоно та насипте крупу у підготовлені дерев’яні ночви.
- Далі технологія приготування така: спочатку злегка посипати крупу борошном, долоні покласти на пшоно та почати робити кругові рухи в один бік, поки крупинки не вберуть борошно. Після цього полити пшоно 1 ст. л. яйця та зробити ідентичні рухи руками. Качати таким чином пшоно, поки не закінчаться яйця. Процес займає 2-2,5 години.
- Коли крупа помітно збільшиться в розмірі, її можна відразу відварити або засушити та використовувати за потреби. Традиційно крупки варять на курячому бульйоні з м’ясом.
Рецепти "Начинки" на території Галичини, а особливо на Покутті, передаються із покоління в покоління. Своєрідною столицею цієї страви вважають Коломию. Відомий фуд-фотограф і кухар Едуард Насиров поділився своїм рецептом смачної української "Начинки".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!