Смак з дитинства: простий рецепт ніжної сирної запіканки
Ідеально підходить для споживання у будь-який час доби

Рецепт домашньої сирної запіканки/Фото: Wendy Laplume/Pexels
Сирна запіканка - чудовий варіант смачного сніданку і для будь-якого перекусу з чашкою чаю або кави. Пухка із ніжним сирним смаком, зможе повернути вас назад у дитинство, коли бабуся або мама робили таку запіканку для вас.
Інгредієнти:
- сир – 800 г;
- цукрова пудра – 1 ст. л.;
- жовтки – 4 шт.;
- родзинки – 60 г;
- манна крупа — 3 ст. л.;
- сіль — ½ ч. л.;
- білки – 4 шт.;
- цукор – 3 ст. л.;
- сметана – 2 ст. л
Спосіб приготування:
- Окремо відділіть білки від жовтків.
- Пересипте сир у велику миску, додайте до нього жовтки, сметану, сіль і збийте блендером до однорідності. Потім у сирний крем висипте манну крупу, перемішайте і залиште трохи набрякнути, хоча б на 15 хвилин.
- У цей час зробіть меренгу: змішайте білки з цукром до стійких піків.
- Додайте в сирну суміш промиті родзинки, за бажанням додайте дрібку ваніліну.
- Обережно вмішайте білкову масу, щоб зберегти білкову консистенцію, інакше запіканка не буде пишною.
- Змастіть форму для випікання вершковим маслом і посипте її манною крупою.
- Викладіть запіканку у форму, змастіть поверхню жовтком і випікайте у заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 30-35 хвилин.
- При подачі запіканку можна посипати пудрою.
Якщо раптом ви не хочете солодкого на сніданок, тоді рецепт солоних сирників із зеленню точно для вас! Розповідаємо, як приготувати.
Джерело:
Telegraf
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні