Класичний італійський смак: рецепт фрикадельок без м’яса
Ці смачні кульки можна подавати зі спагеті, класти в суп чи будь-який інший гарнір

Рецепт вегетаріанських фрикадельок/Фото: Unsplash
Напевно ви з дитинства пам’ятаєте смак фрикадельок. Пропонуємо рецепт незвичайних фрикадельок з грибами. Ці смачні кульки можна подавати не тільки зі спагеті, а й класти в суп чи будь-який інший гарнір.
Рецепт вегетаріанських фрикадельок: інгредієнти
- 200 г печериць;
- оливкова олія;
- сіль і чорний перець до смаку;
- 100 г волоських горіхів;
- 1 цибуля;
- 3 зубчики часнику;
- гілочка нарізаної петрушки;
- 50 г панірувальних сухарів;
- 100 г пармезану;
- 100 г соєвого м'яса;
- 1/4 склянки вівсяних пластівців;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- 2 столові ложки меленого лляного насіння;
- 2 столові ложки соєвого соусу чи тамарі;
- 2 столові ложки бальзамічного оцту.
Спосіб приготування вегетаріанських фрикадельок:
- До нарізаних грибів додайте 2 ст л оливкової олії, сіль і перець. Добре перемішайте й викладіть на деко в один шар. Випікайте протягом 20 хвилин або доти, доки гриби не стануть трохи зморщеними по краях.
- У кухонному комбайні подрібніть горіхи, цибулю, часник, петрушку, орегано, спеції до грубої крихти. Додайте гриби, рослинне м'ясо, вівсяні пластівці, оливкову олію, томатну пасту, лляне насіння, соєвий соус і бальзамічний оцет.
- Додайте у суміш панірувальні сухарі, добре перемішайте. За допомогою ложки відміряйте суміш і зробіть із неї кульки.
- Обсмажуйте фрикадельки доки вони не стануть хрусткими та золотистими з усіх боків. Перекладіть на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.
Якщо ви стежите за тим, щоб харчування було здоровим і збалансованим, тоді цей рецепт овочевих котлет із капусти для вас. Ці овочеві котлети запросто можна сплутати з м'ясними.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні