Одеський привіт: готуємо курячий суп з галушками
Страва вийде доволі вишуканою, тож нею можна пригостити не лише сім'ю, а й гостей

Рецепт супу по-одеськи/Фото: pixabay
Одеська кухня вражає своїм різноманіттям. У рецептах цього регіону можна знайти вишукані перші та другі страви. Савва Лібкін розповів, як приготувати ніжний суп з куркою та галушками.
Інгредієнти
Для супу
- курка - 1200 г
- цибуля-порей - 100 г
- морква - 70 г
- петрушка, корінці - 100 г
- селера, стебло - 70 г
- селера - 70 г
- лавровий лист - 1 шт.
- перець духмяний, горошок - 5 шт.
- сіль - за смаком
- зелень - за смаком
Для галушок
- маца - 150 г
- курячий жир - 50 г
- цибуля ріпчаста - 50 г
- яйця - 7 шт.
- кріп - 10 г
- сіль - за смаком
Спосіб приготування
- Помиту курку залийте холодною водою і варіть із субпродуктами дві години, без кипіння. Після 1,5 години варіння бульйон посоліть.
- Дістаньте курку та субпродукти з бульйону і, злегка охолодивши, відокремте все м'ясо від кісток і шкіри.
- М'ясо та субпродукти наріжте соломкою та опустіть в бульйон.
- Усі овочі та коріння помийте, очистіть, наріжте соломкою і додайте в суп.
- Овочі додайте в бульйон з м'ясом та готуйте 35 хвилин практично без кипіння. За п'ять хвилин до завершення варіння додайте лавровий лист і п'ять горошин перцю.
- Для галушок візьміть мацу та подрібніть її в борошно, просійте.
- У розтопленому курячому жирі потрібно смажити нашатковану цибулю до готовності. Додайте трохи солі, яйця, дрібно рубаний кріп та смажену цибулю із жиром. Замісіть тісто до консистенції густої сметани.
- У готовий суп опустіть тісто маленькими грудочками та доведіть суп до кипіння.
- За хвилину кипіння галушок вимикайте вогонь і накривайте кришкою суп на 10 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати дієтичні кекси з вівсянки. Пропонуємо класичний рецепт.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні