ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Забута українська страва: готуємо кульбабову кашу

Рецепти 13:12 - 22 травня 2023

Ця страва здивує вас незвичним поєднанням

Рецепт кульбабової каші/Фото: Колаж: Мeta

Рецепт кульбабової каші/Фото: Колаж: Мeta

В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є кульбабова каша.

Рецепт кульбабової каші: інгредієнти

  • 2-3 кг свіжих кульбаб
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 склянка рису
  • 2 склянки води
  • 1 склянка молока
  • сіль за смаком

Спосіб приготування кульбабової каші:

  1. Почистіть кульбаби від коренів та листя та змийте їх під холодною водою.
  2. Потім наріжте на дрібні шматочки.
  3. Розігрійте вершкове масло в глибокій каструлі на середньому вогні.
  4. Додайте кульбаби до каструлі та смажте, помішуючи протягом 10-15 хвилин, доки вони не стануть м'якими.
  5. Додайте рис та сіль до каструлі з кульбабами та перемішайте.

З кульбаб можна приготувати не тільки кашу, а й смачне варення. Раніше ми ділилися рецептом варення з кульбаб.

Джерело: Оbozrevatel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин