Забута українська страва: готуємо кульбабову кашу
Ця страва здивує вас незвичним поєднанням

Рецепт кульбабової каші/Фото: Колаж: Мeta
В багатьох людей зі стародавніми українськими стравами асоціюються борщ та вареники. Але це зовсім не так, в давнину наші предки використовували дуже цікаві поєднання. Однією з таких страв є кульбабова каша.
Рецепт кульбабової каші: інгредієнти
- 2-3 кг свіжих кульбаб
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 склянка рису
- 2 склянки води
- 1 склянка молока
- сіль за смаком
Спосіб приготування кульбабової каші:
- Почистіть кульбаби від коренів та листя та змийте їх під холодною водою.
- Потім наріжте на дрібні шматочки.
- Розігрійте вершкове масло в глибокій каструлі на середньому вогні.
- Додайте кульбаби до каструлі та смажте, помішуючи протягом 10-15 хвилин, доки вони не стануть м'якими.
- Додайте рис та сіль до каструлі з кульбабами та перемішайте.
З кульбаб можна приготувати не тільки кашу, а й смачне варення. Раніше ми ділилися рецептом варення з кульбаб.
Джерело:
Оbozrevatel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні