Ще одна забута українська страва: рецепт бандуряників
Цю доступну національну страву можна приготувати просто в духовці без зайвого клопоту

Покроковий рецепт бандуряників / Фото: valya__saenko
До рецепта бандуряників входить картопля, яку нехитрим чином потрібно запекти в духовці під килимом зі сметани, грибів і ароматного часнику.
Деталі
Наші пращури готували страву в глиняних горщиках, але тепер можна зробити смачну вечерю в будь-якому посуді, стійкому до підвищених температур, просто в духовій шафі.
Інгредієнти
- Картопля - 0,5 кг;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт;
- Яйце - 1 шт;
- Борошно пшеничне - 3 ст.л;
- Гриби - 250 г;
- Сметана - 150 г;
- Часник - 2 зубчики;
- Сир твердий - 100 г;
- Сіль, перець - за смаком.
Рецепт бандуряників по-українськи
- Очистіть картоплю, цибулю і натріть частину картоплі дрібно, а частину - крупніше.
- Змішайте овочі з яйцем і борошном, посоліть і поперчіть, після чого обсмажте на добре розігрітій сковороді.
- Щойно в них з'явиться рум'яна скоринка з двох боків, викладіть у форму для запікання.
- Для соучастій наріжте гриби та цибулю, а далі просушіть на сковороді з пропущеним через прес часником. Смажте до золотистості. Наприкінці додайте воду та 150 г сметани.
- Залийте бандуряники приготованим соусом, а зверху рясно притрусіть тертим твердим сиром і запікайте за 180 градусів близько 15 хвилин у духовці.
Раніше ми поділилися незаслужено забутим рецептом пирога з риби, який зведе з розуму божественним смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні