ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ще одна забута українська страва: рецепт бандуряників

Рецепти 19:25 - 22 червня 2023

Цю доступну національну страву можна приготувати просто в духовці без зайвого клопоту

Покроковий рецепт бандуряників / Фото: valya__saenko

Покроковий рецепт бандуряників / Фото: valya__saenko

До рецепта бандуряників входить картопля, яку нехитрим чином потрібно запекти в духовці під килимом зі сметани, грибів і ароматного часнику.

Деталі

Наші пращури готували страву в глиняних горщиках, але тепер можна зробити смачну вечерю в будь-якому посуді, стійкому до підвищених температур, просто в духовій шафі.

Інгредієнти

  • Картопля - 0,5 кг;
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • Яйце - 1 шт;
  • Борошно пшеничне - 3 ст.л;
  • Гриби - 250 г;
  • Сметана - 150 г;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Сир твердий - 100 г;
  • Сіль, перець - за смаком.

Рецепт бандуряників по-українськи

  1. Очистіть картоплю, цибулю і натріть частину картоплі дрібно, а частину - крупніше.
  2. Змішайте овочі з яйцем і борошном, посоліть і поперчіть, після чого обсмажте на добре розігрітій сковороді.
  3. Щойно в них з'явиться рум'яна скоринка з двох боків, викладіть у форму для запікання.
  4. Для соучастій наріжте гриби та цибулю, а далі просушіть на сковороді з пропущеним через прес часником. Смажте до золотистості. Наприкінці додайте воду та 150 г сметани.
  5. Залийте бандуряники приготованим соусом, а зверху рясно притрусіть тертим твердим сиром і запікайте за 180 градусів близько 15 хвилин у духовці.

Раніше ми поділилися незаслужено забутим рецептом пирога з риби, який зведе з розуму божественним смаком.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин