Японська нотка до ваших страв: рецепт цитрусового соусу пондзу
Цей універсальний соус чудово поєднується з м’ясом, овочами та морепродуктами

Рецепт соусу пондзу/Фото: Unsplash
У японській кухні дуже популярний соус понизу. Ця смачна заправка з цитрусовим смаком додасть звичним стравам нового смаку.
Приготувати японські заправку можна із простих інгредієнтів, які доступні українцям. Соус пондзу можна додавати до м’яса, риби, морепродуктів чи овочів.
Рецепт соусу пондзу: інгредієнти
- соєвий соус — 80 мл;
- апельсин — 0,5 шт;
- лимон — 0,5 шт;
- лайм — 0,5 шт;
- часник — 3 зубчики;
- імбир — 1 шт;
- перець чилі — 1 шт;
- кінза — 1/4 пучка.
Спосіб приготування соусу пондзу:
- Цитрусові вимити, зняти цедру смужками без білої частини. Цедру опустити в прохолодну кип'ячену воду, на час поки готується соус.
- З усіх цитрусових віджати сік і злити в посуд з товстим дном. Перець чилі додати в сік і поставити на газ. Випарити сік до загустіння.
- Шматочок імбиру очистити й натерти на дрібній тертці. Часник так само очистити й натерти на тертці.
- У піалу налити соєвий соус. Видавити з часнику та імбиру сік у соєвий соус. Додати випарений цитрусовий сік і додати цедру, раніше замочену. Без води. Залишити на п'ять хвилин.
- Соус процідити в соусник та додати подрібнену кінзу.
Про цю страву почали говорити ще на початку весни. У мережі активно поширювалися різноманітні варіанти приготування, але незмінними інгредієнтами залишалися кукурудза та сир. Розповідаємо, як приготувати нашумілу кукурудзу із сиром.
Джерело:
Focus
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні