ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Японська нотка до ваших страв: рецепт цитрусового соусу пондзу

Рецепти 17:44 - 03 липня 2023

Цей універсальний соус чудово поєднується з м’ясом, овочами та морепродуктами

Рецепт соусу пондзу/Фото: Unsplash

Рецепт соусу пондзу/Фото: Unsplash

У японській кухні дуже популярний соус понизу. Ця смачна заправка з цитрусовим смаком додасть звичним стравам нового смаку.

Приготувати японські заправку можна із простих інгредієнтів, які доступні українцям. Соус пондзу можна додавати до м’яса, риби, морепродуктів чи овочів.

Рецепт соусу пондзу: інгредієнти

  • соєвий соус — 80 мл;
  • апельсин — 0,5 шт;
  • лимон — 0,5 шт;
  • лайм — 0,5 шт;
  • часник — 3 зубчики;
  • імбир — 1 шт;
  • перець чилі — 1 шт;
  • кінза — 1/4 пучка.

Спосіб приготування соусу пондзу:

  1. Цитрусові вимити, зняти цедру смужками без білої частини. Цедру опустити в прохолодну кип'ячену воду, на час поки готується соус.
  2. З усіх цитрусових віджати сік і злити в посуд з товстим дном. Перець чилі додати в сік і поставити на газ. Випарити сік до загустіння.
  3. Шматочок імбиру очистити й натерти на дрібній тертці. Часник так само очистити й натерти на тертці.
  4. У піалу налити соєвий соус. Видавити з часнику та імбиру сік у соєвий соус. Додати випарений цитрусовий сік і додати цедру, раніше замочену. Без води. Залишити на п'ять хвилин.
  5. Соус процідити в соусник та додати подрібнену кінзу.

Про цю страву почали говорити ще на початку весни. У мережі активно поширювалися різноманітні варіанти приготування, але незмінними інгредієнтами залишалися кукурудза та сир. Розповідаємо, як приготувати нашумілу кукурудзу із сиром.

Джерело: Focus

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин