ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ароматний банош зі шкварками та бринзою: додасть сил та енергії на цілий день

Рецепти 13:07 - 07 липня 2023

Готуємо традиційну українську страву, здатну здивувати навіть найвибагливіших гурманів

Банош / Фото: скріншот

Банош / Фото: скріншот

Традиційна українська страва – банош, стала популярною через її простоту та ситність. Пропонуємо створити ароматну та корисну страву.

Деталі

Кукурудзяна каша є основою страви. До неї додаються різні інгредієнти – сир, шкварки, гриби та багато іншого.

Для приготування баноша знадобляться такі інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа (дрібна) – 200 г;
  • молоко – 400 г;
  • сметана – 500 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сало – 200 г;
  • бринза;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сіль.

Рецепт приготування баношу

  1. У сотейник чи каструлю з товстим дном потрібно перелити сметану та молоко. Вони доводяться до кипіння.
  2. Після цього можна додавати крупу. Це краще робити поступово, помішуючи вміст каструлі.
  3. Після цього потрібно зменшити вогонь до мінімуму та доварювати кашу, помішуючи.
  4. Готовність каші визначається появою жиру на поверхні. У цей момент можна знімати каструлю з вогню.
  5. Далі можна починати приготування додатків. Сало потрібно очистити від шкірки, дрібно порізати й обсмажити до золотистої скориночки. Бринзу потрібно натерти на дрібній тертці, а зелень дрібно нашинкувати.
  6. Коли каша настоялась, її можна перекладати на тарілки. Кожну порцію потрібно посипати сиром, зеленню та покласти шкварки.

В результаті вийде дуже смачна і ситна страва, яку можна доповнити салатом.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин