Ароматний банош зі шкварками та бринзою: додасть сил та енергії на цілий день
Готуємо традиційну українську страву, здатну здивувати навіть найвибагливіших гурманів

Банош / Фото: скріншот
Традиційна українська страва – банош, стала популярною через її простоту та ситність. Пропонуємо створити ароматну та корисну страву.
Деталі
Кукурудзяна каша є основою страви. До неї додаються різні інгредієнти – сир, шкварки, гриби та багато іншого.
Для приготування баноша знадобляться такі інгредієнти:
- кукурудзяна крупа (дрібна) – 200 г;
- молоко – 400 г;
- сметана – 500 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- сало – 200 г;
- бринза;
- зелень (кріп, петрушка);
- сіль.
Рецепт приготування баношу
- У сотейник чи каструлю з товстим дном потрібно перелити сметану та молоко. Вони доводяться до кипіння.
- Після цього можна додавати крупу. Це краще робити поступово, помішуючи вміст каструлі.
- Після цього потрібно зменшити вогонь до мінімуму та доварювати кашу, помішуючи.
- Готовність каші визначається появою жиру на поверхні. У цей момент можна знімати каструлю з вогню.
- Далі можна починати приготування додатків. Сало потрібно очистити від шкірки, дрібно порізати й обсмажити до золотистої скориночки. Бринзу потрібно натерти на дрібній тертці, а зелень дрібно нашинкувати.
- Коли каша настоялась, її можна перекладати на тарілки. Кожну порцію потрібно посипати сиром, зеленню та покласти шкварки.
В результаті вийде дуже смачна і ситна страва, яку можна доповнити салатом.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні